2024. április 20., szombat

Németország szigorít

Óvintézkedésekkel igyekszik a legtöbb európai ország visszaszorítani a koronavírus-járványt az adventi hetekben. Németországban egyre több jel utal arra a helyi sajtó szerint, hogy szigorítások várhatók karácsony előtt. A napi új esetek száma 28 ezer fölé emelkedett, naponta majdnem 500-an halnak meg a vírus miatt.

Baden-Württembergben szombattól kijárási tilalom van érvényben. Szászországban a legtöbb üzlet, valamint az iskolák, a napközi és óvodák hétfőtől zárva maradnak. Észak-Rajna-Vesztfáliában is online oktatásra térnek át.

Londonban már nem csak a járvány visszaszorítására hozott óvintézkedések ellen tüntetnek, de az oltások ellen is demonstráció zajlott szombaton. Oroszország után az Egyesült Királyság kezdett tömeges oltásba, Kanada lesz a következő ország, ahol megkezdik a lakosság átoltását.

Oroszországban egyelőre nem jelentettek be szigorítást a már érvényben lévő járványügyi intézkedésekhez képest, pedig decemberben erre számítottak sokan. Ha hatékony is a Szputnyik-V, akkor is a lakosság 70-80 százalékának beoltása szükséges.