2024. április 20., szombat

Támogatás tehetséges hallgatóknak

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar két növendéke is a nyertesek között

A Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság a felsőfokú oktatási intézmények tehetséges hallgatói számára kiírt pályázatára többek között a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar is jelentkezett. A titkárság az adott tudományterülethez kapcsolódó munkát vállaló tehetséges egyetemi hallgatók fizetését támogatja havonta bruttó 15 ezer dináros összegben, amelyet az őket alkalmazó vállalatok 5 ezer dinárral egészítenek ki. A titkárság erre a célra összesen 2 millió dinárt hagyott jóvá, az ösztöndíjat pedig tíz hónapon keresztül folyósítják. A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar két tehetséges hallgatója is a nyertes pályázók között tudhatja magát, nevezetesen Kovács Emese másodéves óvodapedagógus hallgató, aki a péterrévei Tanoda Fejlesztő Központ munkatársa lesz és Szeles Kolos harmadéves tanító szakos hallgató, aki pedig a Szabadkai Egyházmegye Caritas munkáját segíti majd. A két hallgatót a titkárság összesen 300 ezer dináros támogatásban részesíti.

Dr. Kulcsár Sarolta: A Tanoda iránt már most is nagy érdeklődés mutatkozik, ami a későbbiekben a szakmai csapat bővítését is szükségessé teszi (Fotó: Fúró Dénes)

Dr. Kulcsár Sarolta: A Tanoda iránt már most is nagy érdeklődés mutatkozik, ami a későbbiekben a szakmai csapat bővítését is szükségessé teszi (Fotó: Fúró Dénes)

Dr. Kulcsár Sarolta, a péterrévei Tanoda Fejlesztő Központ tulajdonosa elmondta, hogy az augusztus 3-án nyílt vállalat célja a logopédia és a pszichológia terén az egyéni, míg a mozgáskoordináció- és a tematikus komplex fejlesztési alkalmak esetében a csoportos fejlesztés megvalósítása. A célok elérésében számos szakember segíti a munkáját, mint Kurczinák Kiss Szilvia és Kálmán Dóra logopédusok, Döme Ágnes pszichológus, Tóbiás Vivien mesterszintű tornatanárnő, valamint Kiss Márta óvópedagógus.

– A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karral közösen beadott sikeres pályázatunk eredményeképp Kovács Emese óvópedagógus hallgató kerül majd be a Tanoda szakmai csapatába. Nagy örömmel fogadtuk a pozitív eredményt, ugyanis a komplex tematikus fejlesztési alkalmak során számítunk a segítségére, hiszen óvópedagógus hallgatóként kiváló lehetőség számára, hogy kipróbálja a képzés során megszerzett elméleti ismereteket a gyakorlatban is – mondta dr. Kulcsár.

Hozzátette, hogy a Tanoda Fejlesztő Központ egy kezdő vállalkozás, azonban a tevékenységük iránt már most is nagy érdeklődés mutatkozik, ami miatt a későbbiekben szükség lehet a szakmai csapat bővítésére. Ha eljutnak eddig a pontig, akkor mindenképp számítanának Emese munkájára, aki a tíz hónapos időszakban már kipróbálhatja magát a Tanoda tevékenységében.

Kovács Emese: Öröm és megtiszteltetés számomra a pályázat elnyerése és a programban való részvétel is (Fotó: Fúró Dénes)

Kovács Emese: Öröm és megtiszteltetés számomra a pályázat elnyerése és a programban való részvétel is (Fotó: Fúró Dénes)

 Kovács Emese másodéves óvópedagógus hallgató elmondása szerint számára öröm és megtiszteltetés a pályázat elnyerése és a programban való részvétel is.

– A Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság pályázatáról eddig még nem hallottam, az informatikatanárom, dr. Námesztovszki Zsolt docens hívta fel a figyelmem rá és ajánlotta, hogy jelentkezzem. Örömmel fogadtam és megtiszteltetésként ért a felkérés, hiszen még nagyon a tanulmányaim elején tartok, de úgy döntöttem, hogy jelentkezem, s mint kiderült, sikerült megnyerni a pályázatot. A péterrévei Tanoda Fejlesztő Központban fogok tevékenykedni tíz hónapon keresztül, ahol sok tapasztalattal gazdagodhatok, illetve a gyakorlatban is kamatoztathatom tudásom, melyet a karon szerzek tanulmányaim során – nyilatkozta lelkesen Emese.