2024. április 26., péntek

Vezet a Barcelona

Kiütéses győzelmet aratott a berlini Alba otthonában a Barcelona az Euroliga 7. fordulójában, amivel a katalánok az első helyre léptek az elittorna tabelláján. A magyar Hanga Ádámot is foglalkoztató csapat minden negyedet megnyerve 36 ponttal gázolta le (67:103) a német gárdát. A találkozó legjobbja a győztes soraiból Nikola Mirotić (18) volt, Hanga 16 perc alatt három pontig jutott. Biztató tény, hogy közel egy hónapos kényszerpihenő után újra pályára léphetett a koronavírus-fertőzések miatt négy fordulót kihagyó Zenit. A Crvena zvezda tegnap este játszott a Bayern otthonában.

Euroliga, a 7. fordulóban: Zenit–Olimpiakosz 66:75, Efes–Makkabi 91:89, Alba–Barcelona 67:103, Baskonia–Lyon 86:88. Az élcsoport: Barcelona 12, Žalgiris (–1) 10, Bayern (–1) és Olimpiakosz 8 pont stb.

NBA

Kezdés karácsonykor

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) játékos-szakszervezete (NBAPA) jóváhagyta, hogy december 22-én rajtoljon a következő szezon. A megállapodás értelmében az alapszakasz a megszokott 82 helyett 72 mérkőzésből áll majd, és még a júliusban kezdődő tokiói olimpia előtt bajnokot avatnak.
Az előző idény négy hónapos csúszással, október közepén ért véget a floridai Disney Worldben berendezett buborékban. Itt a nagydöntő két résztvevője, a Miami Heat és a története 17. bajnoki címét elhódító Los Angeles Lakers gyakorlatilag három hónapig élt teljes elszigeteltségben.