2024. május 10., péntek

Vajdaság

A polgármester üdvözli a résztvevőket (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Irodai alkalmazottak futócipőben

Novi Sad Business Run 2024 elnevezéssel az idén is megtartották azt az urbánus futószámot, amelyben mindenekelőtt irodai alkalmazottak, menadzserek, „nyakkendős” dolgozók vesznek részt minden évben...
A verbászi galériában Martin Jonaš mintegy 70 alkotása látható (Fotó: Paraczky László)

Azt festik, amit éreznek

A verbászi Kulturális Központ művészeti galériájában kiállítás nyílt Martin Jonaš (1924–1996) alkotásaiból.  Antalfalván (Kovačica) 69 évvel ezelőtt május 15-én alakult meg a Naiv Művészeti G...
Koszorúz a polgármester (Fotó: novisad.rs)

A hit és a remény napja

Milan Đurić polgármester csütörtökön, a fasizmus feletti győzelem emléknapján megkoszorúzta az Emléktemetőben a fasizmus elleni harcban elesettek emlékére állított szoborműt. A náci Németország 1945.

A latin-amerikai harmonikazene bűvöletében

Az Egység Művelődési Állomáson vasárnap délelőtt 10 órai kezdettel nem mindennapi, művészi akcióval és az Örömteljes találkozások pontja jelmondat szellemében, a Chilei Nemzeti Harmonikazenekar Joaquín Muñoz Donoso kimagasló harmonikaművész vezényletével, ünnepélyesen megnyitja a 9. Eufonija Nemzetközi Harmonika- és Kamarazenei Fesztivált.

Több mint háromszáz kis zeneiskolás érkezik a Fantastra

Az idén tizenegyedik alkalommal kerül sor Óbecsén a Fantast 2024 elnevezésű nemzetközi zeneversenyre, melynek szervezője az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola és a Muzički trenutak civil szervezet. Május 13-a és 22-e között szervezik meg a vetélkedőt, amelynek ezúttal is – a Fantast kastély bezárása miatt – a Tisza-parton található Zlatna obala hotel ad otthont.