2024. június 20., csütörtök

Őrizzük meg az emberiességet!

Nagykikindán kezdetét vette a Vöröskereszt hete elnevezésű rendezvénysorozat

Tegnap a Nemzetközi Vöröskereszt napjával Nagykikindán is megkezdődött a Vöröskereszt hete nevű rendezvénysorozat.

A nagykikindai Vöröskereszttől megtudtuk, hogy az idei kampány jelmondata: Őrizzük meg az emberiességünket! Hozzátették, hogy az idei megmozdulásuk célja, hogy egyszerű és humánus cselekedetekkel összekapcsolják az embereket, illetve felhívják a figyelmüket arra, hogy apró gesztusaikkal, munkájukkal és jóakaratukkal emberibbé és egy jobb élethellyé tehetik a világot. 

– Egy olyan világban, amelyet válságok és példátlan veszteségek jellemeznek, a Vöröskereszt jelentősége még hatványozottabb – közölték.

A programok kedden egy önkéntes véradási akcióval indultak, tegnap pedig megtartották a tizenötödik Fiatalság, Emberiesség, Szeretet és Szépség elnevezésű rendezvényt, ami tulajdonképpen az általános iskolás csapatoknak szánt vetélkedő.

Ma, május 9-én a Gondoskodjunk az idősekről! megmozdulás keretében az önkéntesek ellátogatnak a program résztvevőihez, elbeszélgetnek velük, besegítenek az apróbb házimunkákban, esetleg bevásárolnak.

Holnap 17 órai kezdettel a tónál a testmozgás világnapja alkalmából – együttműködve a többi szervezővel – műhelymunkákkal készülnek minden korosztály számára, holnapután pedig elsősegélynyújtásból szerveznek versenyt a Vöröskereszt épületében.

Hétfőtől szerdáig a községi Vöröskereszt aktivistái meglátogatják az elsős diákokat, és ajándékcsomagokat adnak át nekik. A programsorozat szerdán, azaz május 15-én zárul, amikor a Vöröskereszt tagjai ellátogatnak a Nagykikindai Közkórház szülészeti osztályára, és csomagokat ajándékoznak az újszülöttek számára.

Nyitókép: Nagykikindán minden évben szerveznek elsősegélynyújtó versenyt (Fotó: Vidács Hajnalka)