2024. június 21., péntek

A tét a települések fejlődése

A magyarkanizsai községben járt dr. Pásztor Bálint – Kispiacon átadták rendeltetésének a felújított művelődési otthont

A körút első helyszíne a magyarkanizsai Tisza-part volt, ahol a Vajdasági Magyar Szövetség küldöttsége, élén dr. Pásztor Bálinttal, a VMSZ elnökével megtekintette a közelmúltban megvalósult beruházásokat, és arról is szó esett, mi mindent lehetne még fejleszteni. Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Varjú Potrebity Tatjana, az MNT Végrehajtó Bizottságának oktatásért felelős tagja, Juhász Attila, a VMSZ Intézőbizottságának tagja, Lálity Urbán Emese, antalfalvi listavezető, Kónya Róbert tartományi parlamenti képviselő, Dencs Valéria, a VMSZ magyarkanizsai önkormányzati listájának képviselő-jelöltje és Kormányos László, a VMSZ csókai önkormányzati listájának jelöltje járta körbe a község három településének fontos pontjait szerda délután. Fejsztámer Róbert, a magyarkanizsai község polgármestere, listavezető és az önkormányzat VMSZ-es képviselő-jelöltjei, Újvári Zsombor, valamint Bajtai Balázs, a felügyelőségi főosztály vezetője, Bagány Ágnes oktatással megbízott tanácstag kalauzolta körbe a küldöttség tagjait, akik Magyarkanizsa község egyik legszebb részén, a Tisza-parton tett sétájuk közben arra is kitértek, hogy mi mindennel lehet még vonzóbbá tenni azt, és ebben a Vajdasági Magyar Szövetség hogyan tud segíteni. Elsődlegesen a magyar érdekképviselet az, ami sokat tehet a helyi magyarságért, ezért is hangsúlyozták az előttünk álló választásokon való részvételt és a VMSZ melletti voks fontosságát. Fejsztámer Róberttől megtudtuk azt is, hogy idén a parkolók bővítését tervezik a Tisza-part környékén, illetve az áramerősséget is növelni fogják, a kemping ugyanis mintegy háromszáz négyzetméterrel bővül.

(Fotografija Arpada Gergelja)

Gergely Árpád felvétele

Mivel Magyarkanizsa község tizenhárom településből áll, így lesz mit körbejárni, ám szerdán Martonoson is jártak a politikusok, ahol a művelődési otthont, és az iskolát tekintették meg.

Dr. Pásztor Bálint elmondta, hogy a magyarkanizsai önkormányzat nagyon jó példája annak, hogy egyenrangúan fejlődnek a települések, illetve a helyi közösségek.

– Az a tétje a június 2-ai választásoknak, hogy Magyarkanizsának továbbra is olyan vezetése legyen Fejsztámer Róbert polgármester úrral az élen, amely odafigyel a településekre a jövőben is – fogalmazott dr. Pásztor Bálint.

A körút végén pedig Kispiacra érkeztek, ahol egy egész falu álma vált valóra a művelődési otthon felújításával. Az épület ünnepélyes átadójára a helybeliek kultúrműsorral készültek, melyben a falu apraja és nagyja is fellépett, a Jókai Mór Művelődési Egyyesület tagjaival karöltve. A helyi közösség tanácselnöke, Szarapka Ede elmondta, hogy a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság 30 millió dináros támogatásával, illetve a magyarkanizsai önkormányzat és a kispiaci helyi közösség hozzájárulásával sikerült sok-sok év után olyan fényben tündököltetni, ami nemcsak a szemnek megkapó, hanem funkcionalitását tekintve is minden igényt kielégít.

Kispiacon dr. Pásztor Bálint az előttünk álló választások fontosságát is hangsúlyozta.

– Fontos, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői minden hatalmi szinten jelen legyenek, és tudjanak segíteni a helyi közösségeknek, hogy ilyen és ehhez hasonló beruházások megvalósulhassanak. Június 2-án a polgárok arról döntenek, hogy olyan politikusok ülnek-e majd az önkormányzati vezetői székekben, akik odafigyelnek a helyi igényekre, és akik a helyi emberekkel együttműködve döntik el azt, hogy mik a prioritások, vagy olyanok, akik Belgrádra vagy valaki másra figyelnek. Én arra kérek mindenkit, hogy támogassák a Vajdasági Magyar Szövetséget június 2-án – mondta VMSZ elnöke.

Nyitókép: A kispiaci felújított művelődési otthonban telt ház volt (Gergely Árpád felvétele)