2024. március 19., kedd

Óriási rekord az amerikai elnökválasztáson

Még egy hét hátra van, de már most 69 millióan leadták szavazatukat a 2020-as amerikai elnökválasztáson. Ez a 4 évvel ezelőtti összes voksoló felét jelenti. Soha korábban nem adtak le ennyi szavazatot a választás napja előtt.

A kampányfinisben Donald Trump és kihívója, a demokrata Joe Biden is államról-államra jár. Trump elnök tegnap Michiganben és Wisconsinban, míg Biden Georgiában járt. Ez három olyan állam, ahol szakértők szerint eldőlhet az elnökválasztás végkimenetele. Trump magabiztosan állt a rajongói elé:

„A felmérések azt mondják, nyerhet… Nos, jelenleg majdnem mindenhol vezetünk, a valóság… majdnem mindenhol vezetünk! Azt kell mondjam, a belemet kidolgozom ezért.” - mondta Trump.

Demokrata riválisa pozitív üzenetekkel és a demokrácia mellett kampányolt.

„A reményt választjuk a félelem helyett, az összefogást a megosztás helyett és a tudományt a fikció ellenében. És igen, az igazságot a hazugságok helyett! Emberek, itt az ideje kiállni és visszaszereznünk a demokráciánkat.”

- mondta Biden, aki országosan 10% százalékkal vezet és a felmérések alapján több olyan államban is nyerhet, ahol 4 évvel ezelőtt Trump kapta a legtöbb szavazatot.