2024. április 25., csütörtök

Vállalkozz okosan!

Verseny általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a hagyományos Diák Menedzsment Bajnokság és a Fogyasztóvédelmi Diákverseny mellett harmadik alkalommal hirdeti és szervezi meg a Vállalkozz okosan! diákversenyt az általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott verseny célja, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető gazdasági, vállalkozói, pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként jobban eligazodjanak az üzleti világában, tudatos döntéseket hozzanak, és ez által is teljesebb életet élhessenek. A verseny hozzájárul a tanulók tudásának bővítéséhez, a csapatszellem erősítéséhez, a kreativitás és az innovációs készség fejlesztéséhez.

A versenyben az általános iskola 5–8. osztály tanulói vehetnek részt. A diákok csapatban dolgoznak mentor (tanár) segítségével. A csapatok 2–4 főből állnak. Minden csapatnak egy üzleti tervet kell elkészítenie, melyben bemutatják ötletüket, vállalkozásukat.

Az idei versenyre egy turisztikai vállalat üzleti tervét kell elkészíteni (ez lehet szálloda, étterem, wellness központ, turisztikai szolgáltatásokat nyújtó tanya, turistairoda, utasszállító vállalat stb.)

A szervezők és dr. Muhi B. Béla főszervező a versenyre november 10-éig várják a jelentkezéseket, a következő e-mail-címre: menedzsment.bajnoksag@gmail.com. Itt fel kell tüntetni a tanulók és a mentor nevét, az osztályt, illetve az iskolát.

A részletes útmutatót és a segédanyagokat a felkészüléshez e-mailben küldik ki a jelentkezőknek.

Tekintettel a vírusjárványra, a verseny az idén elektronikus formában lesz megtartva, tehát e-mailben kell majd beküldeni az üzleti terveket.