2024. március 29., péntek
NŐI LABDARÚGÁS – SZUPERLIGA

Fölényes szabadkai győzelem

Szabadka: Spartacus–TSC Magyarkanizsa 7:0 (2:0)

Városi stadion, vezette: Mickoska (Obrenovac). Góllövők: Filipović a 2., a 39., a 69. és a 79., Obradović (11-esből) a 81., Slović a 88. és Matić a 90. percben.

Spartacus: Kostić, Baka (Tanasković), Vajda (Ilić), Slović, Frajtović (Nagy), Milivojević, Davis (Obradović), Filipović, Pavlović, Matić, Stupar (Ćirić).

TSC Magyarkanizsa: Đapić, Sóti, Drobnjak, Jelača (Božić), Jankov, Szilusi, Balázs, Trbojević (Ivošević), Kecman (Kovács), Körmöczi, Knežević.

Rosszul kezdődött a találkozó a vendégek számára, a szabadkaiak ugyanis már az első támadásukból gólt értek el: egy gyors akció végén a mérkőzés legjobbja, a négy gólig jutó Filipović lőtt a jobb alsó sarokba. Az első félidő hajrájában a hazaiak Filipović leheletfinom emelésével megduplázták előnyüket, majd azt követően a magyarkanizsaiak megszerezhették volna a szépítő találatot, Knežević remek egyéni akciója végén azonban Kecman nem tudta a kapuba juttatni a labdát. A második játékrész elején a TSC kapusa két közeli lövést is bravúrral hárított, majd a túloldalon Kecman kétszer is helyzetbe került, ám a vendégek középcsatára nem tudott élni a kínálkozó lehetőségekkel. Az utolsó húsz percben az addig jól záró magyarkanizsai védelem sok hibát vétett, amit a Kék Galambok kíméletlenül kihasználtak, és a végén fölényes, hét gólos győzelmet ünnepelhettek.

A találkozó előtt egyébként kisebb ünnepségre került sor, melynek keretében a Spartacus játékosai átvették a bajnoki címért járó serleget és az érmeket. Az aranyérmeket Vajda Orsolyáék a szabadkai klub 1975-ös bajnokcsapatának egykori játékosaitól vehették át.