2024. április 25., csütörtök

Coder-tábor

Nyári programozóiskola a Juhász Erzsébet Könyvtárban

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Coder-tábor Topolyán, melynek a Juhász Erzsébet Könyvtár ad otthont. A tábor vezetője Vörös Csaba, akit a tábor programjairól kérdeztünk:

– A táborban különböző programokat és feladatokat oldunk meg, Python és más programnyelveket megismerve, valamint lesz 3D-s rajzolás és nyomtatás is. A táborban csaknem negyven gyerek veszt részt, tehát az elmúlt évekhez hasonlóan nőtt az érdeklődés. A csoportokat a korábbi tagok és a kezdők szerint alakítottuk. A foglalkozásokon a résztvevők maszkot viselnek, az asztalokat másfél méteres távolságra helyeztük el egymástól, mindenki külön ül. Az első héten két csoportunk van 9-9 indulóval, a következő hétre is betelt a létszám, szintén két csoport lesz. A fogalkozások magyar és szerb nyelven folynak – mondta Vörös, aki azt is hozzátette, hogy az idén a tábor záróeseménye elmarad a jelenlegi helyzetre való tekintettel.

A Coder Club nyári programozóiskoláját a topolyai helyi közösség, az önkormányzat, a Magyar Nemzeti Tanács és a Juhász Erzsébet Könyvtár támogatja.