2024. április 20., szombat
KORONAVÍRUS

Vučić: az év végéig remélhetőleg meglesz a védőoltás

– Reményeim szerint Szerbia az év végéig rendelkezni fog a koronavírus elleni védőoltással, arra fogunk törekedni, hogy az első 30 ilyen ország között legyünk – jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök, hozzátéve, jelenleg is zajlanak a tárgyalások egy országgal, amely már ad oltást a polgárainak.

– Egyeztetünk egy országgal, amelynek van védőoltása. Már a tesztelési időszak is véget ért, ebben az országban a polgároknak adják a vakcinát. Reméljük, hogy mi is megszerezzük ezt a szert, ami teljes védelmet nyújtana, és megmentené a szerbiai lakosokat és a gazdaságot egyaránt – fogalmazott az elnök.

Vučić elmondta, Szerbia jelenleg nagymértékű fertőződéssl néz szembe. – Belgrád és Újvidék ismét vezetnek az új fertőzöttek tekintetében, lassan nem tudjuk hova elhelyezni az embereket. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, de nem értem azokat, akik nem figyelnek eléggé a nemzet egészségére.

Az elnök arról is beszélt, hogy a környező, hasonló méretű országokhoz képest arányosan kilencszer több tesztet végeznek az országban, de a tesztelés folyamatát fel kéne gyorsítani, hogy 24 órán belül mindenki megkapja a vizsgálat eredményét.