Fontos telefonszámok Vajdaságban

Vajdasági Közegészségügyi Intézet 021/4897-800, 064/8028-894 és 064/8028-895 Zombori Közegészségügyi Intézet 025/412-888 és 062/1956-866 Pancsovai Közegészségügyi Intézet 013/322-965 és 062/886-9721 Mitrovicai Közegészségügyi Intézet 022/610-511, 064/8092-911 és 064/8092-938 Szabadkai Közegészségügyi Intézet 024/571-333 és 064/1009-276 Nagykikindai Közegészségügyi Intézet 0230/421-102, 062/8833-841 és 062/8833-877 Nagybecskereki Közegészségügyi Intézet 023/566-345 és 069/210-1102

Bővebb információkért kattintson ide

Okostábla és kivetítő zeneoktatásra

Adán szeptemberig iratkozhatnak be az iskolakezdők a zeneiskolába

csin

2020. június 30., 09:06

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Az adai Bartók Béla Zeneiskola egy okostáblával és a hozzá tartozó kivetítővel gazdagodott a tartományi oktatási titkárságnak köszönhetően.

Bács Annamária igazgatónő (Csincsik Zsolt felvétele)

Bács Annamária igazgatónő (Csincsik Zsolt felvétele)

Bács Annamária, a zeneiskola igazgatója elmondta, hogy szeptembertől már használni fogják az interaktív eszközöket. A járvány miatt online oktatás folyt az intézményben, ahol az idén rendhagyó módon búcsúztatták a huszonhárom végzős diákot. A zenedében rendhagyó módon történik az iskolakezdők toborzása is, akiknek jelentkezését szeptemberig várják minden szakon.

– Az Okostáblát minden iskolába! akciót a tartományi oktatási titkárság hirdette meg. Nagy öröm számunkra, hogy iskolánk is ennek a pályázatnak köszönhetően gazdagodhatott egy interaktív táblával és kivetítővel. Már régi álmom, ha egyszer újra szolfézst tanítok, akkor egy ilyen tábla segítségével tudjam a nebulókat oktatni. Ez mindamellett, hogy korszerű, 21. századi, rengeteg új lehetőséget vezet be a tanításba, valamint rengeteg új ötletet lehet megvalósítani a segítségével. A számítógép mellett felnövő gyerekeknek ezzel érdekesebbé és dinamikusabbá tudjuk tenni az órát. Bízom benne, hogy az okostáblával lehetővé válik, hogy még több diákunk még alaposabban, illetve még nagyobb kedvvel sajátítsa el a zenei írás-olvasás képességét. A táblát és a kivetítőt is megkaptuk, hamarosan informatikai szakemberek segítségével beüzemeljük – közölte Bács Annamária.

Az adai zenedében a végzős diákoknak május derekán fejeződött be az online oktatás, a többieknek a hónap végén. Az igazgató elmondta, hogy június derekán rendhagyó módon ballagott el a huszonhárom diák, akik az idén gitár, fuvola, tambura, hegedű, zongorista és szólóének szakon végeztek. A végzősök előtte záróvizsgát tettek.

A zeneiskola ballagó diákjai (Foto Video Studio Dobai)

A zeneiskola ballagó diákjai (Foto Video Studio Dobai)

– A zeneiskolánkban hagyomány, hogy a végzős diákok még a ballagás előtt egy koncertet adnak, amivel elbúcsúznak tőlünk, illetve megmutatják, hogy mennyire tanultak meg muzsikálni. Az idén ezt a megszokott formában nem szervezhettük meg, de a záróvizsgán a diákok a számukra legkedvesebb kompozíciót eljátszották, amit kamera segítségével rögzítettünk, majd megosztottunk az interneten. Ennek nagyon kedvező visszhangja volt a szülők és a diákok, valamint a helybeliek körében. A ballagást szintén az előírásoknak megfelelően a színházteremben tartottuk meg, ahogyan korábban is, de most korlátozott létszám mellett, száz ember részvételével. Kicsit csendesebb volt, mint az eddigi ballagások, rendhagyó és más, mint most minden március óta. Viszont örültünk, hogy együtt lehetünk, egészségesek vagyunk, és ezek a gyerekek befejezték a zeneiskolát – nyilatkozta a zenede vezetője.

A koronavírus-járvány miatt az idén elmaradtak a Bartók Béla Zeneiskola iskolakezdőket toborzó hangszerbemutatói a községi óvodákban és általános iskolákban, illetve nem volt bemutató a zenedében sem.

– Az idén plakátokat készítettünk, amelyeket megosztottunk az interneten. Ezeken keresztül hívtuk a kisgyerekeket, hogy jelentkezzenek a nálunk meghirdetett tanszakokra, valamint a fiatalok és az idősebbek a szólóénekre. Egyelőre 33 diák jelentkezett, akik őszre szeretnék megkezdeni a zenei tanulmányaikat. Viszont nem zártuk le a jelentkezést, főkénét klarinét, fuvola, harmonika és tambura tanszakra várjuk a jelentkezőket, viszont beiratkozhatnak más tanszakokra is. Az érdeklődők a nyár folyamán délelőttönként telefonon egyeztethetnek a kolléganővel, majd lehet jönni iratkozni szeptember elsejéig. A jelentkezők a 024/852-515-ös telefonszámon hívhatják a zeneiskolát – közölte a zeneiskola igazgatója.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége