2024. március 28., csütörtök
SPORTHÍREK

Deleon: Nem lesz Euroliga

KOSÁRLABDA

Valószínű forgatókönyv a teljes szezon megszakítása Leon Deleon, a szerb kosárlabda Szuperliga igazgatója szerint. „Természetesen semmit sem akarok elsietni, a klubok hozzák meg a végső döntést, de az az érzésem, meg kell szakítani a szezont. 28-án fogunk tanácskozni, az Euroliga és az ABA-liga gyűlése után” – fogalmazott a vezető, a legrangosabb nemzetközi tornáról is szót ejtve. „A tudomásomra jutott hírek szerint nem fejezik be az Euroligát, ami nekünk könnyítést jelentene a Szuperliga versenynaptárát illetően. De az is kérdéses, mennyi kedvük lenne a csapatoknak Szuperligát játszani a történtek fényében. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a járvány milyen hatással van a klubok anyagi helyzetére” – magyarázta az igazgató.

A görögök is lezárták

Befejezettnek nyilvánították a görög bajnokságot a klubok vezetőségeinek tanácskozását követően. Az egyhangúlag meghozott döntés értelmében a 18/2-es mérleggel vezető Panatinaikoszt bajnoknak kiáltották ki, valamint eldöntötték, hogy nem lesznek kiesők, a következő idényben pedig az eddigi 14 helyett 16 klub vág neki a versengésnek a legmagasabb osztályban.

NBA

Nagy hármas Brooklynban?

A Kevin Durant teljes felépülésére váró Brooklyn csapatánál újabb klasszis érkezése merült fel, a bajnoki álmokra törő Nets ugyanis a Daily News értesülése szerint meg akarja szerezni Bradley Bealt, a Washington legjobb játékosát. A 26 éves irányító a 2012-es draft óta erősíti a Wizardsot, az idei csonka szezon egyik legponterősebb kosarasaként 30,5 pontot, 6,1 gólpasszt és 4,2 lepattanót átlagolt. Ha a Brooklyn valóban megszerzi Bealt, a liga egyik legütőképesebb alakulata jöhet létre aNew York-i kerületben, hiszen Durant mellett tavaly óta Kyrie Irving is itt játszik.

NFL

Szabálymódosításról szavaznak

Jövő csütörtökön döntenek a tengerentúli profi amerikaifutball-liga klubtulajdonosai néhány jelentős szabálymódosításról, amelyeket a tervek szerint egyelőre az előszezonban próbálnának ki. A változtatások első fele a bíráskodást érintené. A Baltimore Ravens és a Los Angeles Chargers javaslata szerint szükség lenne egy ún. fülkebíróra, aki a kritikus helyzetekben segítené a pályán tevékenykedő társak döntéseit, valamint egy további technikai tanácsadóra, hasonló céllal. A másik változtatást a Philadelphia Eagles terjesztette be. Eszerint a pontszerző csapat a kirúgás helyett egy, a saját 25 yardos vonaláról indított támadással is próbálkozhat, amely csak akkor lesz érvényes, ha az első kísérletből legalább 15 yardot szerez a csapat. Ezzel a szabállyal jellemzően a végjátékban fordításra törekvő fél élne majd, amely a saját pontszerzése után kockáztathat az újabb labdabirtoklás esélyéért. A várakozás szerint ez a lehetőség eredményesebb lenne, mint az ún. saját térfélre rúgott labda megszerzése, ez utóbbival ugyanis nagyon ritkán jár jól a kockáztató gárda.

KERÉKPÁROZÁS

Bernal nem védhet címet?

A koronavírus-járvány miatt elrendelt kiutazási korlátozás teheti kétségessé a kolumbiai kerékpárosok, köztük a címvédő Egan Bernal indulását a Tour de France-on. A francia körverseny augusztus 29-én rajtol Nizzából, Kolumbiában viszont tombol a világjárvány: a vírus több mint 17 ezer embert fertőzött meg, a halálos áldozatok száma pedig 630 fölé emelkedett az országban, ezért augusztus 31-éig nemzetközi utazási tilalmat rendeltek el.

A kolumbiai élversenyzők, így a tavaly diadalmaskodó Bernal, a Giro- és Vuelta-győztes Nairo Quintana, vagy a 2017-es Touron második Rigoberto Urán a kormánytól mentességet igényelnek a tilalom alól, hogy visszatérhessenek Európába, és részt vehessenek az augusztus 1-jén újrainduló szezonban. „Reméljük, hogy külön engedélyt kapnak az utazáshoz, azt hiszem, így is lesz. Az európai versenyeken való indulás a munkájukhoz tartozik” – fogalmazott Giuseppe Acquadro, a több kolumbiai és dél-amerikai bringást is képviselő ügynök.