2024. április 20., szombat

Mi vár ránk hétfőtől?

Május 4-én beindul a vasúti forgalom is

Hétfőtől újraindul a városi tömegközlekedés Újvidéken, Kragujevacon és Szabadkán, majd péntektől Belgrádban és Nišben. A járványügyi előírásokat betartva az utasoknak kesztyűt és maszkot kell viselniük, a páros üléseken csak egy személy ülhet és megfelelő távolságot kell tartani a többi utastól. A buszokon nem működik majd a légkondicionáló. Emellett május 4-étől a helyközi vonatjáratok is újraindulnak, továbbá kinyithatnak az éttermek és a kávézók is. A szájmaszk használata zárt helyiségben és a távolságtartás viszont továbbra is kötelező marad.

Péntektől ismét megnyílnak a bevásárlóközpontok, azonban korlátozzák a bent tartózkodók számát és a köztük lévő távolságot is.

Dragana Stanković, a Srbija Voz alkalmazottja a Tanjugnak elmondta, hogy folyamatban van a járművek alapos fertőtlenítése. A tervek szerint megjelölik mindazokat az üléseket, amelyek használhatóak lesznek, kijelölik azt is, merre haladhatnak az utasok fel- és leszálláskor. Kötelező lesz a szájmaszk és a kesztyű viselése, ezenkívül elegendő jegykezelő lesz a vagonokban, akik útbaigazítják az utasokat.

Május 4-étől a következő útvonalakon indulnak meg a vonatok: Belgrádtól Valjevo, Batajnica, Šid és Sremska Mitrovica felé, valamint Újvidékről Verbász, Zombor és Szabadka felé.

Ezen a napon megindul a vonatforgalom többek között Belgrád és Versec, Nagykikinda és Zenta, Ruma és Šabac,  Belgrád és Niš, Niš és Leskovac, Preševo és Merdare, Niš és Dimitrovgrad között.