2024. április 19., péntek

Csökken a megbetegedettek száma a tartományban

A járvány enyhülése ellenére továbbra is fontos az óvintézkedések betartása

Vajdaságban továbbra is csökken az új típusú koronavírus-járványban megbetegedettek száma – áll a tartományi kormány közleményében. Beszámolójuk szerint a Vajdasági Klinikai Központban 60, a Pancsovai Általános Kórházban pedig 94 beteget kezeltek, közülük 6 páciens szorult lélegeztetőgépre. Az Újvidéki Vásár csarnokában kialakított ideiglenes kórházban 55 enyhébb tünetekre panaszkodó polgár tartózkodott, az apatini Junaković Különleges Rehabilitációs Központban pedig 47 személy lábadozott.

Magyar Szó/Archív

Vajdasági Klinikai Központ (Archívum: Ótos András felvétele)

Ezzel szemben Versec, Fehértemplom, Zichyfalva (Plandište) és Alibunár községben az elmúlt öt napban megnőtt a koronavírusos esetek száma, összesen 46 új fertőzött személyt vettek nyilvántartásba. Öt beteget a Vajadasági Klinikai Központban kezelnek, egyet pedig a pancsovai kórházban. Mindannyiuk állapota kielégítő. A szóban forgó településeken továbbra is végrehajtják az összes szükséges járvány elleni intézkedést azzal a céllal, hogy megállítsák a betegek számának további növekedését. Az elmúlt öt napban az érintett településekeen összesen 690 koronavírus-tesztet végeztek el.

A járvány legyőzése érdekében továbbra is alapvető fontosságú a polgárok felelősségteljes viselkedése. Fontos az óvintézkedések betartása, a társadalmi távolságtartás, védőmaszkok és kesztyűk viselése, valamint a fertőtlenítőszerek használata.