2024. április 23., kedd
NAGYBECSKEREK

Még egy csomag a kisnyugdíjasoknak

Nagybecskereken befejeződött a kisnyugdíjasoknak és a szociális segélyből élő családoknak szánt segélycsomagok kézbesítése, és elkezdődtek az előkészületek az újabb csomagok kiosztására. Mint ahogy azt a polgármesteri hivatal kabinetjéből közölték, néhány héten belül még egy csomagot kapnak a rászorulók.

Alapvető élelemiszerek kerülnek a csomagokba (Ótos András felvétele)

Alapvető élelemiszerek kerülnek a csomagokba (Ótos András felvétele)

Az első kör után voltak megjegyzések a csomagok szerény tartalmára, mivel azok kisebbek voltak a környező községekben kiosztottaknál. Ugyanakkor az önkormányzatban azt hangoztatják, hogy Nagybecskerek azon ritka városok közé tartozik, ahol kétszer is kapnak majd segélyt a rászorulók.

Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere kijelentette: az volt a szándék, hogy több részre osszák el a támogatást, hogy azzal is könnyítsenek a rászorulóknak a helyzetén. Annál is inkább, mivel a rendkívüli helyzet elhúzódhat.

A következő csomagok kiosztása is a helyi közösségek válságtörzseire lesz bízva, a házhoz szállítást pedig a hozzájuk beosztott önkéntesek végzik majd.

Az első körben mintegy 15 ezer, élelmiszert és tisztálkodószereket tartalmazó csomagot osztottak ki, és ennyi készül a második körre is. Ebből 14 ezret a kisnyugdíjasok kapnak, ezer csomagot pedig a hátrányos helyzetben élő családoknak szánnak. A csomagok kiosztását a Köztársasági Nyugdíjbiztosítási Alap és a Szociális Központ nyilvántartása alapján végzik.