2024. március 28., csütörtök

Szúnyog- és kullancsirtás

A lakóépületek fertőtlenítése mellett a szokásos permetezést is elvégzi a Ciklonizacija közvállalat

A vállalat dolgozói a múlt héten megkezdték a szúnyoglárvák és a kifejlett szúnyogok irtását is. A vállalat képviselőinek elmondása szerint az eljárást az újtelepi lakóházak vízzel elárasztott pincéiben végezték el. A napokban kiterjesztik a munkát a nyílt területekre is, mégpedig a Mileva Marić és a Bata Brkić utcákban, valamint a többi, környékbeli utcában. Hangsúlyozták, hogy annak ellenére, hogy a Ciklonizacija vállalat kapacitásait továbbra is leköti a laóépületek fertőtlenítése, figyelemmel követték a kullancsok és a szúnyogokkal kapcsolatos helyzet alakulását is.

A lakóépületek fertőtlenítése mellett a szokásos permetezésre is marad idejük a Ciklonizacija közvállalat dolgozóinak (Ótos András felvétele)

A lakóépületek fertőtlenítése mellett a szokásos permetezésre is marad idejük a Ciklonizacija közvállalat dolgozóinak (Ótos András felvétele)

Dario Aćimović, a vállalat szóvivőjének szavai szerint a koronavírus miatti szükséghelyzet sem szolgáltathatott okot arra, hogy felhagyjanak a szintén veszélyes betegségeket terjesztő kullancsok és szúnyogok irtásával.

– A munkatársaink már egy hónapja figyelemmel követik a kullancsokkal és szúnyogokkal kapcsolatos helyzet alakulását a város területén. Ellenőrzik a Duna, valamint a csatornák vízszintjének állását, a vízállás kedvező hatással lehet a szúnyogok szaporodására. Ezidáig csak az Újtelepen érzékelték egy épületben a problémát, gyorsan sikerült is reagálni – nyilatkozta Aćimović a 021.rs hírportálnak.

Hozzátette, hogy már megkezdték a városban, valamint a peremvárosi településeken is a zöld közterületek vizsgálatát a kullancsok tekintetében. A munkát követően már a napokban elkezdhetik az említett rovarok irtását is.