2024. április 19., péntek

Két beteg elhunyt a Vajdasági Klinikai Központban

Hogyan oszlik meg a vajdasági koronavírus-fertőzöttek száma települések szerint?

A napi belgrádi járványügyi sajtótájékoztatón elhangzottak szerint stagnál a koronavírus-járvány az országban, Vajdaságban pedig immár egy hete csökken a megbetegedések száma. A köztársasági válságtörzs adatai szerint Vajdaságban 518 fertőzöttet tartanak nyilván. A Vajdasági Klinikai Központban (VKK) jelenleg 119 beteget ápolnak, kevesebbet, mint a korábbi napokban. Akadtak, akiket további gyógyulásra hazaküldtek, és voltak, akiket enyhe tünetekkel az Újvidéki Vásárra irányítottak az ott kialakított ideiglenes kórházba.

Ezt a megnyugtató hírt beárnyékolja, hogy a Vajdasági Klinikai Központban szombaton két beteg is elhunyt. A 021.rs szerint a reggeli órákban egy 42 éves férfi – aki már régebb óta volt lélegeztetőgépen és több alapbetegséggel küzdött –, vesztette életét, valamivel később pedig egy 59 éves nő hunyt el, aki ugyancsak lélegeztetőgépre volt kapcsolva. A VKK-ban a koronavírus-járvány kitörése óta 14-en haltak meg a betegség szövődményeiben. Ebben az intézményben jelenleg kilenc személyt tartanak lélegeztetőgépen.

Az országban legtöbb koronavírus-fertőzöttet Belgrádban (1500) és Nišben (739) tartanak nyilván. A covid19.rs honlap szerint a vajdasági településeken a következő a megbetegedettek száma április 18-ai adatok szerint:

Újvidék 91, Pancsova 58, Szabadka 36, Versec 33, Nagybecskerek 23, Zombor 16, Kúla 11, Szenttamás 9, Verbász 8, Topolya, Zenta és Temerin egyaránt 7, Kevevára 4, Zsablya, Törökbecse és Titel 3-3, Óbecse és Bégaszentgyörgy 2-2, Ada, Apatin (a Junaković gyógyfürdőben, ahová a megbetegedett egészségügyi dolgozókat, rendőröket és katonákat helyezik, 30 személy van), Magyarcsernye és Csóka 1-1 helybeli beteg.