2024. április 26., péntek

Repülő a Dohában rekedt szerb polgároknak

Mintegy ötven szerbiai állampolgárt szállít haza az a repülőgép, melyet a szerb kormány küldött Katarba az ott rekedt hazai utasok visszaszállítása érdekében.

A gép ma délután 13.50-kor indul el Belgrádba a dohai repülőtérről. A hazai polgároknak csak Doháig sikerült eljutniuk a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzet, a rendkívüli állapot kihirdetése kapcsán meghozott intézkedések és teljes határzár következtében. Thaiföldről, Vietnámból, Ausztráliából, Baliról és más országokból, desztinációkról jutottak el az utasok Katarba, de az ottani repülőtérről péntek óta nem tudtak tovább haladni. A szerb hírportálok beszámolói szerint az utasok között sok niši és leskovaci lakos van. A gép érkezésének hírét az egyik utas, Miloš Stanković is megerősítette a médiának, őket is erről tájékoztatta a külügyi tárca.

Az Air Serbia gépe még ma reggel útnak indult, a Flight Radar weboldal információi szerint 8.24-kor hagyta el a Nikola Tesla Repülőteret. A közösségi hálózaton a légitársaság azt tette közzé, hogy a szerb állampolgárok és az ország mindig számíthat a cégre, amikor arra szükség van.

Nemcsak Dohában rekedtek szerb utasok, turisták, egyetemi hallgatók vagy külföldön dolgozó munkások. Máltán, Németországban és Cipruson is várnak szerb állampolgárok a hazatérésre még.