2024. április 19., péntek

Roland Garros csak szeptemberben!

Csak pár nappal azután, hogy közzétették, még nem foglalkoznak a versenyük elnapolásával vagy lemondásával, az idény második Grand Slam-tornájának, a Roland Garrosnak a szervezői kedden este bejelentették, hogy a nem hivatalos salakos vb-nek is titulált viadalt a hagyományos május–júniusi terminusból áttették szeptemberre. A Roland Garros új időpontja most szeptember 20. – október 4.

A franciák bejelentése óriási visszhangot váltott ki, és számos teniszbeli és azon kívüli, egyelőre érdemben megválaszolhatatlan kérdést vetett fel. Egy biztos, hogy a teniszezőknek meglehetősen nehéz lesz, hogy mindössze egy héttel a kemény pályás US Open után – ha ugyan az egész idei versenynaptár nyári és kora őszi tornáit egyáltalán le lehet majd bonyolítani – egy másik kontinensen salakos nagy tornán szerepeljenek.

A Roland Garros bejelentésére azonnal reagált a Wimbledon és a US Open is, azzal, hogy ők továbbra sem foglalkoznak a halasztás vagy lemondás kérdésével, de figyelemmel követik a fejleményeket, és időben számítanak reagálni.