2024. április 16., kedd

Háromnapos üzleti fórum Kopaonikon

Mintegy 1300 résztvevőt vártak vasárnap este a 27. Kopaoniki Üzleti Fórumra, mely szerdáig tart. A témák között szerepelnek a jövő kihívásai, a negyedik ipari forradalom, a digitalizáció, az oktatás, a foglalkoztatáspolitika, vagy az agyelszívás, írja a Tanjug.

A rendezvényen a szerbiai és a regionális gazdasági és üzleti élet képviselői mellett részt vesznek Ana Brnabić kormányfő, Siniša Mali pénzügyminiszter, Zorana Mihajlović építésügyi és infrastrukturális miniszter, valamint a szerbiai és a nemzetközi pénzintézetek, a Szerb Nemzeti Bank, a Fiskális Tanács, a Nemzetközi Valutaalap, a Világbank képviselői képviselői. Az Európai Beruházási Bank az idén két panelbeszélgetésen vesz részt, az egyik a klímaváltozással, a másik pedig az infrastruktúrával és a regionális integrációval foglalkozik.

A rendezvényt megnyitó panelbeszélgetésen Đorđe Trbović, az IDJ World vezérigazgatója beszélt, mint mondta, a kreatív iparágaknak egyre nagyobb befolyása van a társadalom fejlődésére, ezen belül a zeneipar egy olyan ágazat, amely a legnagyobb átalakuláson ment keresztül az elmúlt évszázadban, s leszögezte, a zeneipar vágott bele elsőként a digitalizációba, még a 2000-es évek elején.