2024. március 28., csütörtök
NBA

Hét emberrel is megy!

Két All Star: Rudy Gobert, a liga legjobb védője és Jokić, a liga legjobb centere (Fotó: Beta/AP)

Két All Star: Rudy Gobert, a liga legjobb védője és Jokić, a liga legjobb centere (Fotó: Beta/AP)

Talán nem tévedés azt mondani, kritikus időszakokban derül ki egy-egy sportoló valódi kalibere. Nos, ez alapján kijelenthető, hogy Nikola Jokić „menetelése” az NBA-ben egyáltalán nem véletlen. A Denver múlt éjjel mindösszesen hét emberrel képviseltette magát a Utah otthonában, miután a szezonközi átigazolási időszakban három fontos cserejátékostól vált meg, több alapembere (Millsap, Barton, Plumlee, Grant) és az újonnan érkezők pedig sérültek voltak. Sokáig úgy tűnt, a Jazz leüti a magas labdát, ám a Nuggets a harmadik negyedben meglévő 15 pontos hátrányból (71:56) is felállt, és a szerb utolsó percben, nehéz helyzetből beszórt kosarával fordított, majd nyert (95:98). A Joker méltó maradt nevéhez, szezonja 11 tripla dupláját 30 ponttal, 21 lepattanóval és 10 gólpasszal teljesítette. Rajta kívül a 31 pontos Murray vitte hátán a csapatot.

EURÓPAI POROND

A szerbek szeretnek izgulni

Nem akármilyen forgatókönyvvel nyert a két szerb topcsapat az európai kupákban. A Partizan az Európába hazatért Miloš Teodosić (24 pont, 10 assziszt) vezette Bologna otthonában már 15 ponttal is le volt maradva (52:37), ám innen is volt visszaút a Trinchieri-gárdának, amely a 29-ig jutó Waldennel az élen az utolsó pillanatokban fordított (82:84). A fekete-fehérek az Eurokupa Top 16 fázisában negyedik győzelmüket aratták, és egy körrel a vége előtt bebiztosították helyüket a negyeddöntőben.

Nehéz lenne rapszodikusabb meccset játszani annál, amit a Crvena zvezda és a Panathinaikosz „művelt” Belgrádban az Euroliga 23. fordulója keretében. A pocsékul kezdő Šakota-legénység 9:21-gyel zárta az első negyedet, amire egy 26:11-es tízperccel válaszolt (a félidőben 35:32). A harmadik negyed 25:11-gyel lett a vendégeké (46:57), s ekkor úgy tűnt, eldőlt a győztes kérdése, ám a Zvezda másodszor is felállt, és bravúros, 32:16-ra lehozott negyedik negyeddel újra fordított, majd nyert (78:73).