2024. március 29., péntek

Az első akadály kipipálva

Magyarország női asztalitenisz-válogatottja 3:0-ra legyőzte Horvátországot a gondomari rendezésű olimpiai kvalifikációs csapatversenyen, így továbbra is küzd a kiosztásra kerülő kilenc olimpiai kvótáért. Az eredmény csalóka lehet, hiszen a Pergel Szandra/Fazekas Mária duó is csak döntő szettben tudta legyőzni a horvát ellenfelét, akárcsak később Pergel a horvát–kínai Szun Jiajit. Látszólag könnyebb dolga Madarász Dórának volt, aki 3:1-gyel felülmúlta Jeger Mateját. A Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány vezette női válogatott ma délután a házigazdával vív nagy csatát az olimpiai kvótáért.

Szerbia női válogatottja 3:0-s vereséget szenvedett, így már a viadal első napján eldőlt, hogy nem harcolja ki az olimpiai részvételt. Az Andrea Todorović, Izabela Lupulescu, Surján Szabina összeállítású hármas Hollandiával mérkőzött: az első párharcban a Lupulescu/Surján duó a Li Jiao/Eerland Britt kettőstől kapott ki 3:1-re, a folytatásban Todorović 3:1-gyel maradt alul Li Jiével szemben, a végén szintén ilyen arányban kapott ki a bácsföldvári Surján is Eerlandtól.

Szerbia férfiválogatottja ma délelőtt Ausztriával küzd meg, míg Magyarország kora délután Fehéroroszországgal áll egy asztalhoz. A tornán a résztvevőket nyolc csoportba sorsolták, itt egyenes kieséses rendszerben zajlik a küzdelem. A nyolc csoportgyőztes kvótát szerez, a kilencedik helyről pedig az utolsó körben kiesett csapatok vigaszága dönt.