2024. április 27., szombat

Elektronikus zene nem csak fiataloknak

Új rendezvénnyel bővül Zenta szórakoztató jellegű programkínálata

Új rendezvénnyel bővül Zenta eddig is viszonylag tarka, szórakoztató jellegű programkínálata: az újonnan alakult Beats / Minute civil tömörülés és elektronikus zenei rendezvény két zentai fiatal közös projektje, akik a közel egy évtizedes zenei tapasztalatukból merítve próbálják új szintre emelni a helyi szórakoztatást, és a zenei stílus kedvelői számára kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a hétvégéken. A rendezvényt december 28-án tartják meg a népkerti sportcsarnokban.

A tegnapi sajtótájékoztatón Perpauer Attila, a zentai községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja elmondta, hogy a két fiatal elképzelését az önkormányzat is támogatja, hiszen a fiatalok ilyen jellegű szórakozása is nagyon fontos ahhoz, hogy jól érezzék magukat ebben a közösségben, és hogy biztosítsák számukra azokat a lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a szülőföldön maradásukhoz.

A rendezvény ötlete Hangya Zsoltban (Hansol) és Szeles Gáborban (No Else) az elmúlt nyár folyamán fogalmazódott meg, ugyanis, mint ahogyan elmondták, akkor találtak egy olyan „piaci rést” a város szórakoztatási színterén, amelynek kapcsán úgy érezték, a többéves tapasztalatuknak és zene iránt érzett szeretetüknek köszönhetően végig tudnák vinni az elképzelésüket. Hangya Zsolt elmondta azt is, hogy a rendezvény mellett a civil szervezetükön keresztül a fiatalok számára biztonságos szórakoztatási lehetőségeket szeretnének nyújtani, a drogmentes kikapcsolódásra helyezve a hangsúlyt, hogy megmutassák a fiataloknak, kábítószerek és alkoholos italok nélkül is lehet élvezni az elektronikus zenét.

Szeles Gábor szerint elsődleges célkitűzésük egy hiánypótló rendezvény megszervezése, és mivel annak ellenére, hogy az elektronikus zenének is komoly hagyománya van Zentán, ez a zenei stílus az utóbbi években kissé háttérbe szorult. Ennek orvoslásaként szándékozzák ezt a nemzetközi rendezvénysorozatot elindítani, amelynek első állomása december 28-án a Zentai Sportcsarnokban lesz.

A fő szervezők elmondták, a fellépők listáját úgy igyekeztek összeállítani, hogy a fiatal generáció tagjai mellett a harmincas-negyvenes éveiket élőket is megszólítsák. Így az előadók között lesz országunkból Marko Nastić, Magyarországról DJ Budai, valamint Boszniából Mladen Tomić is, akik valamennyien neves lemezlovasoknak számítanak nemcsak Szerbiában, hanem a nemzetközi színtéren is. Rajtuk kívül természetesen a zentai lemezlovasok is fellépnek az este folyamán.

Az elővételes jegyekről a rendezvény Facebook- és Instagram-oldalán találhatóak információk, a helyszíni jegy pedig 890 dinárba kerül majd.