2024. április 24., szerda

Hegedűvonóval a meleg otthonokért

Mága Zoltán koncertkörútjának hétfő esti állomása az újvidéki Mária neve katolikus templom volt

Délutáni, bácsfeketehegyi koncertje után Mága Zoltán Liszt Ferenc-, valamint Prima Primissima díjas magyar hegedűművész vajdasági koncertkörútjának tizennegyedik állomása az újvidéki Mária neve katolikus templom volt, ahol az érdeklődők élőben hallgathatták a művészt és az őt kísérő Budapest Gypsy Band-et.

Mága Zoltán koncertkörútjának hétfő esti állomása az újvidéki Mária neve katolikus templom volt (Dávid Csilla felvétele)

Mága Zoltán koncertkörútjának hétfő esti állomása az újvidéki Mária neve katolikus templom volt (Dávid Csilla felvétele)

A koncert a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat keretében valósult meg, melynek vajdasági védnöke Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Mint az már többnyire ismeretes, a koncerteken befolyó adományokkal és felajánlásokkal a tanyagondnoki rendszerért felelős CMH Alapítványt fogják támogatni. Ez azt jelenti, hogy több mint 700 idős ember megsegítését támogatják azok, akik a koncerteken adakoznak. A tanyákon vagy a falvak peremén élő idősek számára, azoknak, akiknek nincs családjuk vagy gondviselőjük, a befolyó összegből tűzifát és tartós élelmiszert fognak biztosítani.

A koncertet nagy érdeklődés övezte, az újvidéki és a városkörnyéki magyarság tömegesen megjelent, a templom padjai zsúfolásig megteltek érdeklődőkkel. Izgatottan várták, hogy élőben is hallgathassák a világhírű hegedűművészt. A koncertet megelőző várakozás sem volt hiábavaló, (a koncert kezdetét 20 órára tervezték) a jelenlévők feledhetetlen élménnyel és egy Mága Zoltán Best Of CD-vel gazdagodtak.

Mága Zoltán az idén második alkalommal indította el a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatot, amelynek keretében további hat vajdasági állomása lesz.