2024. március 19., kedd

Megmérkőztek a legjobb parasztok

Moholon kiváló hangulatban telt a parasztolimpia és a főzőverseny

A moholi vásártéren vasárnap hatodik alkalommal tartották meg nagy sikerrel és jó hangulatban a parasztolimpiát, amelyen az ügyességi játékok mellett főzőverseny, gyerekprogram, alkalmi kirakodóvásár, élőzene és gépbemutató várta a csaknem kétezer résztvevőt és vendéget.

A parasztolimpián nyolc csapat versenyzett (Csincsik Zsolt felvétele)

A parasztolimpián nyolc csapat versenyzett (Csincsik Zsolt felvétele)

Az egész napos rendezvényt a Moholi Konyhakertészek Egyesülete szervezte a Zöldike természetvédelmi civil szervezet és az Ifix ifjúsági szervezet közreműködésével. A délelőtt és délután zajló parasztolimpián nyolc ötfős csapat mérte össze erejét és tudását a mezőgazdasághoz köthető tíz versenyszámban. Többek között csizmadobálásban, villatartásban, szalmabála pótkocsira rakásában, gumiabroncs forgatásában, traktor, szekér és talicska tolásában. A szervezők a parasztolimpián az első három helyezett csapatot díjazták. A győztes csapat borjút, a második helyezett bárányt, a harmadik helyen végző gárda egy malacot vihetett haza. A körömpörköltfőző-verseny iránt szintén nagy volt az érdeklődés, hiszen harminchat csapat nevezett be és versenyzett, közülük a legjobbakat díjazták, de több különdíjat is kiosztottak.

A helyszínen mezőgazdasági gépbemutató, alkalmi kirakodóvásár és szórakoztató zene várta a vendégeket. A gyerekek számára a szervezők légvárat biztosítottak, gyerekprogramot szerveztek ügyességi és népi játékokkal, valamint kézműves-foglalkozásokkal.

Rigó Flórián, a parasztolimpia egyik főszervezője kérdésünkre elmondta, hogy az idei parasztolimpia nagyon jól sikerült és elégedettek a rendezvény látogatottságával, amely megnövekedett a múlt évhez viszonyítva, hiszen legalább kétezer helybeli és vidéki polgár látogatott el a nap folyamán a játékokra, a főzőversenyre és a kísérőprogramra.