2024. április 25., csütörtök
BÁCSFÖLDVÁR

Palacsintafesztivál tizedszer

Tizedik alkalommal tartották meg szombaton Bácsföldváron a Palacsintafesztivált, a jubileumi rendezvényt először szervezte meg az óbecsei Than Fivérek Ifjúsági Mozgalma, amely a rendezvényt életre hívó bácsföldvári Híd Polgárok Egyesületétől vette át a stafétabotot.

Fehér Rózsa felvétele

Fehér Rózsa felvétele

A látogatók 17 palacsintasütőnél válogathattak, köztük a derekegyháziak és a tiszaföldváriak mellett ezúttal budapestiek is voltak. A palacsintaversenyt a tiszaföldváriak nyerték meg, a palacsintakirálynői cím is az övéké lett, de a tiszaföldvári Pakai Tímea nem csupán ebben a csapatban szerzett trófeának örülhetett,  ő tekerte a leggyorsabban a palacsintákat, és ő nyerte el a legegészségesebben elkészített palacsintáért járó elismerést is.

Sara Sulomar futott a leggyorsabban zsákban, szájában a palacsintával, a gyerekek között Horti Máté, a felnőttek között pedig Szabó Dávid nyerte meg a gyorsasági palacsintaevő versenyt, fél perc alatt hat palacsintát tudott lenyelni. A Szabó család szinte mindig kiválóan szerepel: Dávidnak ez volt a harmadik győzelme, édesapja, István is háromszor nyert eddig, de a testvére, Krisztián is volt már legjobb.

A rendezvényen ezúttal is voltak kézművesek a falu központjában, a színpadon pedig táncosok és énekesek váltották egymást. n