2024. május 10., péntek

Vajdaság

A latin-amerikai harmonikazene bűvöletében

Az Egység Művelődési Állomáson vasárnap délelőtt 10 órai kezdettel nem mindennapi, művészi akcióval és az Örömteljes találkozások pontja jelmondat szellemében, a Chilei Nemzeti Harmonikazenekar Joaquín Muñoz Donoso kimagasló harmonikaművész vezényletével, ünnepélyesen megnyitja a 9. Eufonija Nemzetközi Harmonika- és Kamarazenei Fesztivált.

Több mint háromszáz kis zeneiskolás érkezik a Fantastra

Az idén tizenegyedik alkalommal kerül sor Óbecsén a Fantast 2024 elnevezésű nemzetközi zeneversenyre, melynek szervezője az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola és a Muzički trenutak civil szervezet. Május 13-a és 22-e között szervezik meg a vetélkedőt, amelynek ezúttal is – a Fantast kastély bezárása miatt – a Tisza-parton található Zlatna obala hotel ad otthont.
Idén három héttel korábban kezdett kalászt hozni a búza (Fotó: Paraczky László)

Lehet, hogy májusban aratunk?

Az év eleje óta átlagon felüli hőmérsékletek kísérnek bennünket. Márciusban és áprilisban is folytatódott a szokatlanul meleg időjárás, így sok mezőgazdasági termelő dilemma előtt állt, hogy mikorr...
(Archív felvétel)

Herceg Jánosra emlékeznek Zomborban

Herceg János akadémikus író, műfordító születésének 115. évfordulója alkalmából tartanak emlékezést május 13-án, hétfőn 17 órakor a zombori Szent Rókus temetőben, az író síremlékénél.
A Tomán család hagyatéka

A szebb és jobb világ

A tavaszi hónapok voltak azok, amelyek nemcsak a tél elmúltát jelezték, hanem előrevetítették a nyári hónapoknak és foglalatosságoknak sajátos nyári életét is. A tavaszi hírek közé tartoztak azok i...