2024. április 25., csütörtök
REGIONÁLIS LIGA

Örökrangadó az elődöntőben

Tomić edző elégedett lehetett a látottakkal (Fotó: Beta)

Tomić edző elégedett lehetett a látottakkal (Fotó: Beta)

Közel hibátlanul, csupán egyetlen vereséget elkönyvelve, 21/1-es mérleggel nyerte meg a Crvena zvezda a regionális ABA-liga alapszakaszát. Milan Tomić csapata az utolsó fordulóban valódi erődemonstráció keretében – a második negyedben 37 pontot szórva – 24 ponttal verte a mitrovicai Megát (100:76). A piros-fehéreket korábban csak a második helyen záró horvát Cedevita tudta legyűrni (84:68) még januárban. A tabellán toronymagasan kiemelkedő Zvezda mögött a Cedevita és a montenegrói Budućnost végzett egyaránt 16/6-os mutatóval, az utolsó rájátszáshelyet a másik belgrádi nagycsapat, a Partizan szerezte meg 14/8-cal, így a szerbek egymással vívnak majd meg a döntőbe jutásért. Érdekesség, hogy a 12 csapatos bajnokságban csupán az első négy gárda zárt pozitív mutatóval.

A Crvena zvezda előtt egyébként ez az utolsó előtti lehetőség (ezenkívül a Szuperliga lesz még), hogy trófeát szerezzen az idei szezonban, hiszen az Eurokupában csalódást keltő módon a top 16 jelentette a végállomást, a hazai Radivoj Korać-kupa döntőjében pedig magabiztos menetelés után, meglepetésre, a Partizan 76:74-re legyűrte őket. Az ABA-liga elődöntőit két győzelemig játsszák, a szerb párharcban a Zvezda, a másik ágon a Cedevita élvez pályaelőnyt a Budućnosttal szemben. A fináléban már három sikerig tart a küzdelem.

Az alapszakasz-utolsó szlovén Olimpija visszaesett a bajnokság második divíziójába, a horvát Zadar pedig a második vonal rájátszásának ezüstérmesével mérkőzik majd a bennmaradásért.

Az elődöntők párosítása: Crvena zvezda–Partizan, Cedevita–Budućnost.

I. liga

A hétvégén véget ért az I. liga, amelyben 14 csapat küzdött a hamarosan rajtoló Szuperligába jutásért. Ez az alábbi 8 gárdának sikerült: Borac, Dynamic, Novi Pazar, OKK Beograd, Zlatibor, Tamiš, Sloboda, Mladost Admiral.