2024. április 18., csütörtök
ADAI ÉS ZENTAI SZILVESZTEREZÉS

Tűzijátékkal köszöntötték az új évet

Az ünneplő adai és zentai lakosok vendéglői mulatságokon, otthon családi és baráti körben, valamint a város központjában szabadtéri szilveszterezésen búcsúztatták az óesztendőt és köszöntötték az újat.

Adán idén is látványos tűzijátékkal köszöntötték az új évet (Csincsik Zsolt felvétele)

Adán idén is látványos tűzijátékkal köszöntötték az új évet (Csincsik Zsolt felvétele)

Ada község önkormányzatának jóvoltából a település központjában lévő sétálóutcában sátort állítottak fel, ahol 22 órától szórakoztató zene, ingyenes forralt bor és tea várta az ünneplőket, majd éjfélkor következett a látványos tűzijáték. Ada központjában éjfélkor néhány százan köszöntötték pompás tűzijátékkal és hangos petárdázással az új esztendőt. Sokan közülük csak közvetlenül éjfél előtt vonultak a családtagjaikkal vagy barátaikkal együtt a település központjába megtekinteni a tűzijátékot, majd a látványosság után távoztak is.

Zentán a helyi önkormányzat és Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ jóvoltából ugyancsak kiváló hangulatban köszöntötték az új esztendőt a város főterén, ahol az egybegyűltek közösen gyönyörködhettek a látványos tűzijátékban is. A lakosság túlnyomó része azonban idén is elsősorban a szórakozóhelyek által életre hívott szilveszteri mulatságok, valamint saját szervezésű házibulik keretében búcsúztatta el az óévet, illetve köszöntötte az új reményekkel és elvárásokkal kecsegtető 2019-es esztendőt.