2024. március 29., péntek

Dve godine uzalud traže Barbaru

Studentkinja iz Sente je nestala 25.novembra 2016.godine – Roditelji tvrde da je njihova ćerka živa

Ni nakon dve godine, nema vesti o petnaestogodišnjoj studentkinji Barbari Vitez, koja je (navodno) upala u Tisu i nestala bez traga 25.novembra 2016.godine. Roditelji nestale devojke, Vitez Endre i Melinda, su ubeđeni da im je ćerka živa. 

Prema saznanjima, Barbarin otac aktivno učestvuje u potrazi. Ako je zaista živa, kako mnogi tvrde, Barbara danas ima 17 godina, 157 cm visinu, 47 kg težinu, dugu plavu kosu i smeđe oči. 

Posebno obeležje ima na čelu u vidu belega od boginja i bradavicu iznad desne obrve. Pre nego što je nestala, nosila je zelenu jaknu, crnu bluzu, plave farmerice i braon čizme. Ako je zaista živa, svakako ne izgleda ovako. Nakon Barbarinog nestanka, Europol i Interpol su izdali nalog za pretragu, ali uzalud.

Barbarini roditelji ni nakon dve godine nisu izgubili nadu da će im se ćerka vratiti. U poslednje dve godine su pomerili svaki kamen kako bi saznali istinu o svojoj ćerki. U više navrata su kritikovali i osuđivali rad unutrašnjih organa, policije i tužilaštva.

Kakve rezultate su istražitelji dobili sa detektora laži? Navodno su ispitana dva dečaka koja su bila u Barbarinom društvu u noći tragedije. Činjenica je da je test detektora laži sproveden na srpskom jeziku sa uključenim prevodiocem, što bi već moglo dovesti u pitanje autentičnost istrage. Prema informacijama iz policijskih izvora, sigurno je samo to da su dvojica mladića bila sa Barbarom u noći tragedije. Mladići su se sreli na unapred dogovorenom mestu i otišli do mosta. Ne zna se iz kog su se razloga spustili ispod mosta. U blizini stuba mosta prema Čoki, Barbara se navodno okliznula i pala u hladnu vodu od svega 4-5 stepeni, a zatim nestala u reci bez traga.

Iz činjenice da policija nije posumnjala na vršenje nasilnog postupka dvojice mladića u društvu Barbare, bez sumnje isključuje nesreću u kojoj je ona žrtva nasilnog čina.