2024. április 19., péntek

Fájó hazai vereség

Crvena zvezda–Monaco 75:91 (29:29, 16:15, 17:32, 13:15)

Kisebb hullámvölgyben van a Crvena zvezda csapata az Eurokupában, hiszen utóbbi négy meccséből hármat elveszített. Milan Tomić csapata az első félidőben bőven egál körül állt az immár csoportéllovas Monacóval (45:44), ám a harmadik negyedben 15 ponttal kevesebbet szereztek az ellenfélnél. A hagyományosan jó piros-fehér védekezés hiányzott, és az egyéni teljesítmények is halványak voltak, csak Billy Baron és Joe Ragland ért el két számjegyű pontot (14, illetve 12).

Nem sikerült a meglepetés a Partizan gárdájának, igaz, közel járt hozzá. Az orosz Zenit otthonában Andrea Trinchieri tanítványai két és fél negyeden át vezettek, ám a harmadik játékrészt nyolc ponttal elbukták (18:10), és ezután már üldözniük kellett az eredményt, de nem sikerült a fordítás.

Hibátlan magyar mérleg

Háromból három mérkőzést nyertek meg a magyar csapatok az európai harmadik vonalnak számító Európa-kupában. A Fehérvár az F kvartettben a bolgár Rilski otthonában bő húsz ponttal nyert (83:104), és a jövő heti, varesei vendégszereplése dönti el, csoportelsőként vagy másodikként jut tovább. A H csoport két magyar csapata közül eldőlt, hogy a legerősebb olasz Sassari mellett a Szolnok jut tovább, amely otthon 13 ponttal verte a csoportfavoritot (87:74). Ha a Szombathely az utolsó körben esetleg megveri a Sassarit, a Szolnok a sereghajtó Leicester otthonában elért sikerrel elsőként léphet tovább.