2024. március 28., csütörtök
ZOMBOR

Több pénz kellene a költségvetésbe

A városi képviselő-testület legutóbbi ülésén kiderült, hogy a Dosta je bilo képviselőcsoport nevet változtatott, és a továbbiakban Savez za Sombor elnevezés alatt politizál, egy helyi képviselő pedig elhagyta a Szerb Radikális Párt képviselőcsoportját.

Az ülés központi témája a városi költségvetés alakulása volt visszatekintve az első félévre. Sava Dojić, a városi tanács pénzügyekkel és gazdasággal megbízott tagja szerint a városi büdzsé bevétele ez alatt az idő alatt a tervezett összeg 39,59 százalékával gyarapodott, a kiadások terén 38,78 százalék a teljesítmény. A bevételt legnagyobb részt az adóbevétel szavatolta, a többit a fölsőbb hatalmi szintről érkezett átutalás, és a saját bevételek egészítették ki. A kiadások zöme a kommunális munkálatokra irányult, jelentős felhasználó volt a társadalmi tevékenységek, a tanügy, illetve a közigazgatás működtetése.

A városi költségvetés félévi megvalósításáról szóló pénzügyi beszámolót ért ellenzéki támadásokat a polgármester asszony, Dušanka Golubović próbálta személyes, erősen pártszínezetű, nem utolsósorban szólamszerű fölszólalással kivédeni.

A jelentést a testület szavazattöbbséggel elfogadta.