2024. március 29., péntek

Póta nyolcaddöntős egyesben

Póta Georgina nyert, Pergel Szandra viszont kikapott a női egyes pénteki második fordulójában az alicantei asztalitenisz Európa-bajnokságon, ezzel előbbi játékos nyolcaddöntős.

A világranglistán 36., 33 éves Póta ellenfele a kínai származású, spanyol színekben versenyző Maria Xiao volt a legjobb 32 között. Az első szettet még a nemzetközi szövetség rangsorában 62., 24 esztendős Xiao nyerte, de ezután a magyar asztaliteniszező rátalált a nyerő taktikára, s a következő négy játszmát megnyerve biztosította a helyét a következő körben.

A 24. helyen kiemelt Pergel a 16.-ként rangsorolt német Nina Mittelhammal nézett farkasszemet, de nem volt esélye, végig a rivális irányította a mérkőzést, s magabiztosan jutott a 16 közé.

Így magyar részről már csak Póta van versenyben az Eb-n, szombaton előbb 10 órától párosban lép asztalhoz a svéd Matilda Ekholm oldalán a negyeddöntőben - ellenfelük a 2013-ban aranyérmes német Sabine Winter, Petrissa Solja duó lesz -, majd 11.45-től következik az egyes nyolcaddöntő ugyancsak Petrissa Solja ellen.