2024. április 19., péntek
TOPOLYAI NAPOK 2018

Ma adják át a Nagyapáti-díjat

Holnap tartják a képviselő-testület díszülését – Szombaton Mézvásár és Mézkarnevál is lesz, este Caramel és Željko Vasić koncertezik

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága (Ninkov Kovačev Olga, Csernik Attila elnök, Náray Éva) egyhangú döntése alapján a 2018. évi Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat Acsai Györgyi óbecsei származású, újvidéki képzőművész és pedagógus kapja.

A díjat a Topolyai Napok keretében adják át szeptember 14-én, ma 18 órakor a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében. Ugyanekkor a hagyományoknak megfelelően megnyílik a díjazott művész kiállítása Topolyán. A városnapi rendezvények sorában a Művésztelepen ma 19 órakor a testvértelepülések küldöttségének fogadására kerül sor.

Szeptember 15-én, szombaton, már 8 óra 30 perckor kezdetét veszik a programok. Ekkor lesz a Mézvásár és mézkiállítás ünnepélyes megnyitója, valamint a mézszentelés a Felvonulási téren. A Sarlós Boldogasszony templomban 10 órakor ünnepi szentmisét tartanak a topolyai polgárokért. A Községi Képviselő Testület ünnepi ülésére 11 órakor kerül sor a színházteremben. 13 órakor megmérettetnek az erős emberek, ugyanis ekkor kezdődik a Nemzetközi Strong Man Verseny a Felvonulási téren. A karneváli csoportok képviselőit 15 órakor fogadja Topolya polgármestere a Csáki Lajos Általános Iskola kistermében. 15:30-kor veszi kezdetét hivatalosan a Mézkarnevál. A karneváli menet a Csáki Lajos Általános Iskolától indul a város központján át a Felvonulási térre. A népszerű magyarországi előadó, Caramel koncertje 19,30-kor kezdődik, 21 órától a Foolosophy Entertainment fényparádéval szórakoztatja a közönséget, majd 21:45 perckor kezdetét veszi az ünnepi tűzijáték, amit 22 órai kezdettel a szintén népszerű hazai előadó, Željko Vasić koncertje követ.

Szeptember 16-án a sport kerül előtérbe: 9 órától Asztalitenisz-torna – Topolya Kupa zajlik a Kissportok csarnokában, 9:30-kor startol a Topolyai-tó körüli Capriolo családi kerékpártúra a Felvonulási térről, 10 órától a Tenisztorna – Topolya Kupára kerül sor a Városi parkban, majd 12 órakor nyílik meg a Tuning&Styling autókiállítás a Piac Közvállalat területén.

TOUR DE CAPRIOLO

A Topolyai Napok rendezvénysorozatában jelentős helyet foglal el a családi kerékpártúra. A tömegeket megmozgató rendezvényt az idén is megszervezik. A rekreációs családi kerékpártúrára szeptember 16-án, vasárnap kerül sor. Az érdeklődőket a Felvonulási térre várják 8 óra 30 percre. A kerékpártúra útvonala a Topolyai-tó körül fut. A szervezők mindenkit arra buzdítanak, hogy vegyenek részt ezen a túrán, ami egy kellemes, közös családi program.

TUNINGOLT AUTÓK TALÁLKOZÓJA

Tuning&Stiling címmel felturbózott, sportossá alakított, belterét átformált autókat láthatnak a topolyaiak vasárnap 12 órától egészen este 8 óráig a Topolyai Piac Kft. közvállalat parkolójában. Mint azt Aleksandar Trepanovićtól, a főszervező American&Revolution Club Srbija egyesület elnökétől megtudtuk, a találkozóra 150 tuningolt autó érkezését várják az egykori Jugoszlávia tagköztársaságaiból, illetve Magyarországról és Romániából. A „verdák” több szempont szerint lesznek értékelve, aminek az eredményeit 8 órakor teszik közzé.

– A szemlén 9 szempont szerint lesznek pontozva az autók, például abban, hogy kinek van a legigényesebben és legkülönlegesebben átalakítva, digitalizálva a beltere, kinek mérjük a legerősebb decibelt a hangszóróiból, melyik autó lesz a legalacsonyabb vagy a legeredetibb japán stílusra átalakítva. A találkozó különlegessége lesz majd egy 1961-es gyártmányú – és természetesen átalakított – Pontiac GTO – nyilatkozta a rendezvény főszervezője.