2024. március 29., péntek

Novak bosnyákkal hangolt

Đoković aránylag könnyedén legyőzte első ellenfelét (Fotó: Beta/AP)

Đoković aránylag könnyedén legyőzte első ellenfelét (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković gyorsan feledésbe merülő játékkal kezdte meg a torontói 1000-es tornát, amelynek rajtján nem a várt koreai Hjeon Csunggal, hanem annak sérülése miatt a szerencsés vesztesként besorolt, bosnyák Mirza Bašićtyal mérkőzött, és nyert két játszmában. Novaknak ez volt az idei 35. meccse és a 26. győzelme, a kedvenc kemény borításon pedig csaknem öt hónap után első meccsét játszotta, és a keddi győzelem révén 4:3 az idei mérlege.

Đoković eléggé visszafogottan kezdett a számára alig ismert bosnyákkal, de 6:3, 4:2-ig minden tekintetben uralta a pályát. A folytatásban kétszer is leadta az adogatást, végül a rövidítésben győzte le tapasztalatlan riválisát, aki az idén már harmadszor jutott fel szerencsés vesztesként 1000-es torna táblájára.

Novak az este a 2. fordulóban a ranglistán 121. és szabad kártyával szereplő, kanadai Peter Polanskyval játszott. Ez volt a második meccsük, 2009-ben Montrealban Đoković két játszmában nyert, és most is a találkozó kimondott esélyese volt.

A másik szerbiai, a sérülésekkel bajlódó Filip Krajinović, nem volt képes a méltó ellenállásra az orosz Karen Hacsanov ellen. A rangadón a svájci Stan Wawrinka három játszmában győzte le a komolytalan, ausztrál Nick Kyrgiost, és az este Fucsovics Mártonnal mérkőzött. Meglepetésnek számítanak Kej Nisikori, Andrej Rublyov és Marco Cecchinato vereségei.

A montreali női tornán nem született váratlan eredmény, csupán kicsit meglepőek Jelena Osztapenko és Kristina Mladenović súlyos vereségei.