2024. március 29., péntek

Táboroztak a bácskossuthfalvi motoros-palánták

A biztonságos motorozásról és az elsősegélyről tanulhattak

Első alkalommal szervezett nyári sátortábort legifjabb tagsága számára a bácskossuthfalvi Moravica Motoros Klub a napokban. A gyerekek oktatását célzó rendezvényen a 6-tól 18 éves korosztály vett részt a falu egykori téglagyára területén kialakított motoros pályáján – tudtuk meg Bézi Mihálytól, a tábor egyik szervezőjétől.

– Célirányosan a biztonságos közlekedésre oktattuk a klubunk legifjabb tagjait. Arra, hogy milyen szempontokat figyelembe véve kell bevenni egy kanyart, vagy az ugratókat hogyan kell megcélozni, milyen sebességgel, és milyen más elveket figyelembe véve. Mindezt olyan módon tettük, hogy elméletben és gyakorlatban is elmagyaráztuk, szemléltettük a gyerekeknek a tudnivalókat. Nagy Simon például a motorok felépítését és működését tanította a résztvevőknek, ifj. Mezei János pedig a gyakorlati részét szemléltette. Az esetleges balesetek alkalmával történő teendőkre, az elsősegélyadásnak, az újraélesztés elsajátításának is szántunk egy napot. Ebben dr. Pecsenka Gabriella és dr. Pecsenka Ágnes voltak a segítségünkre. A gyerekek sátrakban aludtak, reggel 7 órakor kezdődött a reggeli torna, a reggelit követően egy gyors elméleti, majd gyakorlati foglalkozás következett. Az ebéd utáni pihenőt követően ismét elméleti és gyakorlati foglalkozás vette kezdetét. Este a tábortűz mellett szalonnát sütöttünk – hallottuk Bézi Mihálytól, aki elmondta azt is, hogy a bácskossuthfalvi motorosok első táborának fő szervezői Virág Sándor és Víg Zsolt voltak, akik folyamatosan is jelen voltak a gyerekekkel a sátortáborban. Bézi Mihály hozzá tette még azt is, hogy sokat köszönhetnek a klub valamennyi tagjának, illetve azok hozzátartozójának, hiszen folyamatosan biztosították a tábor résztvevőinek az étkeztetését.

– Állandóan kaptunk az anyukáktól, barátnőktől, nagymamáktól valamilyen finomságot, de olyan is volt, hogy dinnyével örvendeztettek meg bennünket. Az elképzeléseink szerint máskor is szeretnénk meghirdetni motoros táborozási lehetőséget az érdeklődők számára, hiszen az első is igen jó hangulatúra sikerült, amellett, hogy hasznos tudnivalókkal gazdagította a gyerekeket – nyilatkozta Bézi Mihály, aki rámutatott, hogy a Moravica Motoros Klub első tábora a Sila Kft., a Márta és a Puny bolt támogatásával valósulhatott meg.