2024. április 23., kedd
EURÓPA-LIGA

Az apró részletek döntöttek”

Sorsdöntő három pont a Partizannak?

A B kvartett második helyére ugrott a Partizan, miután Miroslav Đukić gárdája magabiztos, 2:0-s győzelmet aratott Belgrádban az albán Skënderbeu felett. A szakvezető Zoran Tošić szabadrúgásgólját jelölte meg a találkozó kulcsmomentumának – a ballábas szélső kiváló technikával végzett el egy szabadrúgást huszonötről, s a labda a sorfal fölött csapódva a rövid kapufa közvetlen közelében zúdult a hálóba. A Partizan győzelmének biztosítékát a kameruni csatár, Léandre Tawamba érte el – Ognjen Ožegović szerezte meg a labdát, miután Shehi kapus gyengén passzolta ki azt, s az afrikai légiósnak ezután már nem volt nehéz dolga a játékszerrel.

Zoran Tošić (jobbra) a szabadrúgásból elért gólja után (Fotó: Beta)

Zoran Tošić (jobbra) a szabadrúgásból elért gólja után (Fotó: Beta)

„Nagyon boldog vagyok, hiszen a csapatom jól játszott egy erős rivális ellen. A teljes 90 perc során küzdöttünk, a három pont rendkívüli jelentőséggel bír a továbbjutás szempontjából. Sejtettem, hogy az apró részletek fognak dönteni – sommázta elégedetten a találkozót Đukić edző, aki rámutatott, Tošić pazar gólja után már könnyebb dolguk volt a pályán. – Kinyílt a játék, ahogy szerettük volna, és több terünk adódott a támadásokra. A szurkolók is hatalmas biztatást adtak” – mondott köszönetet a nézőknek az edző.

Ilir Daja, a Skënderbeu edzője kifejezte háláját, hogy a mérkőzésen és a lelátókon minden rendben zajlott. „A labdarúgás küldetése, hogy jó viszonyokat alakítson ki a csapatok között – nyilatkozta az 51 éves szakember, míg az eredményről úgy vélekedett, azonos képességű csapatok találkoztak, és csak az ő hibáik döntöttek az ellenfél javára: – Sajnálom, hogy kikaptunk, nem voltunk rosszabbak a Partizannál – folytatta Daja, majd optimistán beszélt az esélyeikről: – A Young Boys–Dinamo mérkőzés eredménye hagy nekünk reményt a továbbjutásra. Hat pontot szerezhetünk még, a végsőkig küzdeni fogunk. A Partizan nagy lépést tett a továbbjutás felé, de még semmi sincs veszve” – fejezte be mérlegelését az albán.

A csoport első helyén a már biztos továbbjutó Dinamo Kijev áll, amely ezúttal Bernből hozta el a győzelmet, s így a Young Boys és a Partizan a második pozícióért harcolhat – a két csapat három hét múlva esedékes, belgrádi mérkőzése – ahogy arra Đukić is utalt – döntő jelentőségű lesz.

Pontot szerzett a Zvezda az Emiratesben

„Valódi élvezet Londonban, egy ilyen gyönyörű stadionban játszani. A Zvezda az európai labdarúgás első vonalába tartozik. Az Arsenal szerintem egy Bajnokok Ligája-szintű együttes, és az Európa-liga abszolút esélyese” – áradozott Vladan Milojević, a Crvena zvezda edzője, miután a szerb csapat gól nélküli döntetlent ért el az Emirates Stadionban. Milojević elmondta, nagy tapasztalatot jelent egy ilyen mérkőzésen pályára lépni, játékosai pedig mérkőzésről mérkőzésre fejlődnek.

„Annak is örülök, hogy a fiúk az Arsenal-játékosok szemébe néztek. A mai eredmény bizonyíték arra, hogy a legerősebbek ellen is fel tudjuk venni a versenyt” – mutatott rá a nemzetközi rutin fontosságára a fiatal tréner, hozzátéve, a Zvezda labdarúgóinak senkitől sem szabad tartaniuk.

Igazságosnak nevezte a döntetlen eredményt Arsène Wenger, a londoniak menedzsere, aki kiemelte, a Zvezda jól játszott, és megvoltak a helyzetei. „A Zvezda büszke lehet a teljesítményére. Nem sok európai csapat hagyja el a pályánkat kapott gól nélkül” – dicsérte az ellenfelet Wenger, a jövőre térve pedig kifejtette, bár magabiztosan vezetik a csoportot, és a továbbjutás küszöbén állnak, hátralévő két meccsüket ennek ellenére meg akarják nyerni.

A H csoport másik mérkőzésén a Köln félidei hátrány után bravúrosan fordított, és 5:2-re nyert, aminek köszönhetően a Zvezda átvette a továbbjutó második pozíciót az Ágyúsok mögött.