2024. március 29., péntek

Jó Pajtás Sakktorna negyvenkettedszer

A 71. évfolyamát taposó, hetvenéves gyermeklapunk, a Jó Pajtás számos egykori rendezvénye közül máig kiemelkedő helyet foglal el a sakkverseny, melyet évente más-más helyszínen rendezünk meg. Idén a negyvenkettedik rendezvény előtt állunk, házigazda a tiszaszentmiklósi dr. Tihomir Ostojić Általános Iskola (Tito marsall u. 58.) lesz. A Jó Pajtás 42. Sakktornáját 2017. december 16-án (szombaton) tartjuk a Vajdasági Sakkszövetség védnöksége alatt, a Magyar Szó szervezésében.

Várjuk az általános iskolás korosztályú lány- és fiúcsapatok jelentkezését!

Kérjük az érdeklődő csapatok vezetőit, részvételi szándékukat legkésőbb december 8-áig jelezzék e-mailben a promo@magyarszo.rs címre.A csapatok regisztrálása az iskolában történik, december 16-án 8:30-9:00 óra között.

A megnyitó tervezett időpontja 9:30 óra.

A verseny részletes ismertetése olvasható a Vajdasági Sakkszövetség honlapján (vojvodinachess.net) is.

Röviden: minden általános iskola maximum 5 tagú fiú- és 3 tagú lánycsapattal nevezhet be. A verseny 7 fordulós, egyéni és svájci rendszerű, az egy iskolába tartozó egyének eredményeinek összeadásával alakul ki a csapatok sorrendje. A legjobban helyezettek serleget, érmeket kapnak jutalmul, külön a fiú és lány, ezen belül külön az alsós és felsős csoportokban.

Az utazási költségek a részvevő iskolákat terhelik, a szervező reggelit biztosít a részvevők számára. A sakk-készleteket és sakkórákat a csapatoknak kell hozniuk magukkal.