2024. április 25., csütörtök

Ötvenmillió dinár az idegenforgalom fejlesztésére

Tartományi támogatás a kreatív gazdaság felvirágoztatására

A vajdasági idegenforgalom fejlesztését elősegítő, vissza nem térítendő támogatásra írt ki pályázatot a Tartományi Gazdasági és Turisztikai Titkárság a tartomány területén működő helyi önkormányzatok számára.

Az 50 millió dinár értékű támogatást többek között a turistajelzések, az építési telkek rendezéséről szóló tervdokumentáció kidolgozására, valamint a már meglévő kommunális és turisztikai infrastruktúra további kiépítésére és felszerelésére irányozták elő. Az összeg egy részét az adott földterület rekreációs szempontok szerinti kialakítására, valamint a hazai gyógyfürdők felújítására is fordíthatják.

A Tartományi Gazdasági és Turisztikai Titkárság támogatási pályázatot írt ki a kreatív gazdaság keretében működő vajdasági mikro- és kisvállalkozások támogatására is. A vissza nem térítendő támogatást a különböző felszerelések, gépek, illetve szoftverek beszerzésére igényelhetik a vállalkozók. A támogatásra előirányzott összeg 10 millió dinár. Gépekre, valamint felszerelésekre 50 ezer és egymillió dinár közötti összeg, számítógépes szoftverekre pedig 50 ezertől és 500 ezer dinár igényelhető.

Mindkét pályázatra szeptember 4-éig lehet benyújtani a szükséges dokumentumokat.