2024. április 25., csütörtök

Iskolanap volt Horgoson

A két éve Kárász Karolina nevét viselő iskola napját a névadó születésnapjára, május tizedikére időzítették

Szerdán délután Horgoson nagyszabású rendezvény keretében, három helyszínen tartották az iskolanapi ünnepséget, amelyen megjelent a községbeli vezetőség mellett a tartományi oktatási titkár, továbbá a testvérvárosi képviselők is. A nyitányban az oktatási intézmény névadójának, Kárász Karolinának a szobránál fogadták a vendégeket, ahol a tehetséges diákok rövid műsorszámokkal mutatkoztak be.

A folytatásban hely- és iskolatörténeti kiállítást tekinthettek meg a vendégek a művelődési házban, ezt követően pedig az ünnepi műsorra került sor a nagyteremben.

Szekeres Valentin, az iskola igazgatója kifejezte köszönetét minden diáknak és kollégáinak, hogy ilyen nagyszerű rendezvényt hoztak létre. Továbbá örömmel számolt be a beruházásokról is:

– A tartományi pályázaton nyert ötmillió dinárból az iskola tornatermének padlózatát fogjuk kijavítani, továbbá ablakcserére is sor kerül. Reménykedünk benne, hogy a következő lehetőség alkalmával az elektromos vezetékek és villámhárító cseréje is megvalósulhat.

Ennek a reményének adott hangot Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár is, aki az iskolanapi ünnep kapcsán elmondta:

– Az alapító és névadó, Kárász Karolina büszke lenne, ha látná, hogy ma hogyan működik ez az intézmény itt, Horgoson, hiszen érezhető, és ma tanúi is lehettünk annak, hogy még inkább felpezsdült az élet az iskolában, látszott ez a kiállításból és a diákok által előadott műsorból is.

Hangsúlyozta, hogy a tartomány szemszögéből nézve elmondható, az ilyen iskolákat kell támogatni, ilyenekre van szükség, és kifejezte abbéli reményét is, hogy az elkövetkezendőkben támogatással folytatni tudják az épület felújítását is.

Mindszent, Mesztegnyő, Újszentiván, Lakitelek testvérvárosok képviselői is részt vettek az ünnepségen, a műsorban pedig a diákok mellett a Bartók Béla Művelődési Egyesület tagjai is felléptek.