2024. március 28., csütörtök

Gondok a migránsokkal

Egy lánynak ellopták a mobiltelefonját – A városi buszban nem akartak jegyet váltani

Incidens történt hétfőn Szabadkán, melynek során egy lány mobiltelefonját lopták el bevándorlók. A rablás során senki sem sérült meg, ez azonban a szerencsének is köszönhető, mivel kiderült, hogy az idősebb elkövetőnél kés is volt – számolt be a Pannon RTV hírében.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

Mészáros Anett, mint azt a médium közölte, éppen barátját várta az egyik szabadkai egészségház előtt, miközben mobilozott. Ekkor két migráns támadt rá, akik kitépték kezéből a telefont és elfutottak a közelben található vasútállomás felé. A megriadt lányt a környéken dolgozó taxisok is hallották, akik a lánnyal közösen a migránsok után eredtek.

A rablásról a taxisok azonnal értesítették rendőrséget. A hatóság emberei gyorsan a helyszínre érkeztek és előállították az elkövetőket, a megtámadott lány pedig egy hivatalos rendőrségi igazolással együtt visszakapta az ellopott mobiltelefont.

Az algériai származású idősebb (25) migráns ellen szerdán harminc napig tartó előzetes letartóztatást rendeltek el.

Szerdán kora délután a Palicsról Szabadkára induló 6-os, városi járaton is kisebb incidens történt, amelynek résztvevői migránsok voltak. Az egyik utas lapunknak elmondta, hogy fél tucat, csomagokkal, takarókkal, hátizsákkal felpakolt migráns szállt fel a járatra, de nem voltak hajlandók jegyet váltani. A buszsofőr értésükre adta, hogy fizetniük kell a buszjegyért. Tízperces huzavona kezdődött, a migránsok értetlenkedtek és felháborodva lamentáltak a fizetési kötelezettség miatt, a többi utas türelmetlenkedett a késés okán, a sofőr pedig nem volt hajlandó elindulni, míg nem váltanak jegyet, az utasok azon megjegyzése ellenére sem, hogy nézze el nekik, és szállítsa őket ingyen a városba, ugyanis, ellenőrzés során, azért, ha egy utasnak nincs jegye, a buszsofőr felel. A migránsok végül összeadtak néhány papírpénzt, de összesen nem futotta volna egy jegy árát, többet pedig vagy nem volt módjukban, vagy nem szándékoztak fizetni. A patthelyzetet végül a sofőr úgy oldotta meg, hogy leszállította a migránsokat a járatról.