2024. április 26., péntek
ASZTALITENISZ

Két arany- és négy bronzérem

Szerbia serdülő- és ifjúsági válogatottjai hat érmet gyűjtöttek be a csapatverseny során a Vrnjačka Banján megrendezett szerbiai nyílt nemzetközi bajnokságon. Az ifi lányok (Surján Szabina, Izabela Lupulescu, Tijana Jokić, Dragana Vignjević) a döntőben magabiztosan nyertek a fehérorosz, norvég és portugál játékosból összeállított nemzetközi csapat ellen, az elődöntőben pedig Szerbia B-t (Benkő Edina, Ana Aleksandrić, Anđela Menger) győzték le. A serdülő lányok (Bezeg Réka, Radmila Tominjak, Lenka Nikolić) a döntőben Bulgária ellen nyertek 3:1-re, az elődöntőben pedig Szerbia B-t (Fejős Anna, Kovács-Katona Lilla, Danijela Karkušova) győzték le.

Az ifi fiúknál Szerbia A (Aleksa Gacev, Aleksa Adamović, Pero Tepić) és B válogatottja (Fenyvesi Flórián, Nikša Martinović, Matija Jovičić) is bronzérmes lett: az előbbi Csehország ellen veszített, az utóbbit pedig a Bahrein, Montenegró, Portugália összeállítású együttes győzte le.

Póta búcsúzott a nyolcaddöntőben

Póta Georgina 4:1-re kikapott az osztrák Jia Liutól a Philadelphiában zajló, 150 ezer dollár összdíjazású női asztalitenisz-világkupa pénteki nyolcaddöntőjében. A két éve elő-, tavaly pedig szintén nyolcaddöntős magyar játékos a sikerrel vett selejtező után azzal a Liuval találkozott, akitől az eddigi három mérkőzésén mindig kikapott. Póta most minden szettben jól tartotta magát, a végjátékok azonban a kínai származású riválisnak sikerültek jobban.
A világkupán Európát nyolc, Ázsiát hét, Észak-Amerikát két, Dél-Amerikát, Afrikát és Ausztráliát pedig egy-egy játékos képviseli.
Eredmény, nyolcaddöntő: Jia Liu (osztrák)–Póta Georgina 4:1 (9, –8, 9, 8, 9).