2024. április 25., csütörtök

Kiváló minőségű a medence vize

Jövő péntektől fogadják Zentán a fürdőzőket

Június 17-étől, vagyis jövő péntektől várja a fürdőzőket Zentán a kék medence. Továbbra is a vízilabdaklub üzemelteti, és az árakat az idén sem emelték.

Felmosták az alját, jöhet a töltés (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Felmosták az alját, jöhet a töltés (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Tóth László, a vízilabdaklub edzője elmondta, hogy a belépőjegyek árát négy éve nem változtatják, vagyis a gyerekek 120, a felnőttek 150 dinárt fizetnek, és belépőt a szakszervezeten keresztül is lehet igényelni. A medencét napokon át takarították, és tegnap kezdték feltölteni. Ez két napig tart, utána következhet a klórozás, majd a víz minőségének ellenőrzése, jövő pénteken pedig a nyitás.

– A víz minőségére mindig nagyon ügyelünk, egész Vajdaság területén kevés olyan medence van, ahol ilyen tiszta a víz, mint nálunk. Nagykikindáról kéthetente jönnek mintát venni, Zentáról pedig naponta, nálunk nem szokott fertőzés lenni. Kínálatban, kinézetben le vagyunk maradva, újítani kellene, de a vizünkkel kevesen versenyezhetnek. Egy vállalkozó tervezi, hogy kávézót, falatozót üzemeltet a zöldfelületen, de egyelőre nem tudjuk, lesz-e belőle valami. Mi nagyon örülnénk neki, mert a strandolók biztosan igénybe vennék. Ami a medence állapotát illeti, nagyon ráférne már a felújítás, a klórgáz megeszi az alumíniumot, a fala már nagyon el van vékonyodva. Mi nyolc éve lehomokoztuk, újrafestettük. Azért mertünk akkora vállalkozásba fogni, mert akkor ötévi üzemeltetésben állapodtunk meg az önkormányzattal. Amióta egy szezonra vagyunk üzemeltetők, nem tudunk tervezni. Pedig nagyon kellene, mert nem szabad elfelejteni, hogy ez a medence 1982 óta bírja a strapát – mondta Tóth László.