2024. május 5., vasárnap

Oktatási központ a kajakklubban

A magyarkanizsai Testvériség Kajakklub épületében a Tisza-parton a végéhez közeledik a sportoktató központ kialakításának első fázisa.

A klubelnök bemutatja az építést (Puskás Károly felvétele)

A klubelnök bemutatja az építést (Puskás Károly felvétele)

A község sportfejlesztési programjának keretében jöhetett létre ez a projektum, a munkálatokról és a program megvalósításáról a helyszínen nyilatkozott Fejsztámer Róbert, a gazdasági, pénzügyi és fejlesztési főosztály vezetője, valamint Stevan Knežević, a Testvériség Kajakklub elnöke.

– Egy olyan oktatási központot szeretnénk kialakítani, ahol a kajakedzőknek, bíróknak szemináriumokat tudnánk szervezni, emellett pedig szálláshelyként is funkcionálhatna az épület a csapatoknak táborok idején – mondta Stevan Knežević. – Tulajdonképpen az összes kanizsai sportegyesületnek lehetősége lesz edzőtáborokat, továbbképzéseket vagy más, az aktivitásukhoz kapcsolódó tevékenységet szervezni ezen a helyszínen. Az épület földszinti és első emeleti részét már nagyjából 20 éve használjuk, a földszinten a kajaktároló van, az emeleten pedig egy 100 négyzetméteres súlyzóterem található. Itt a tetőtérben, ahol a munkálatok zajlanak, szobák lesznek kialakítva, ahol 28–30 személyt tudunk majd elszállásolni, továbbá itt lesznek a fürdőszobák és egy teakonyha is, a központi rész pedig tárgyalóteremként fog funkcionálni – összegezte a terveket Knežević.

– Az önkormányzatunknak hosszú távon mindenképpen az a célja, hogy a sportegyesületek számára az infrastrukturális hátteret is megpróbálja megteremteni. A sporttámogatások kisebb értékűek, az infrastrukturális beruházásokkal viszont sokkal jobban tudjuk segíteni a klubok munkáját. Ezzel a folyamatban lévő fejlesztéssel hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a kajakosok helyi és nemzetközi versenyeket, táborokat tudjanak itt szervezni – mondta Fejsztámer.

A beruházás értéke 10 millió dinár, amely az önkormányzat és a tartomány részéről 30-30%-os, köztársasági forrásból pedig 40%-os pénzügyi támogatásból valósul meg. A munkálatok tervezett befejezése, az új épületrész átadása nyár végére várható.