2024. április 24., szerda

Farsangi hangverseny Magyarkanizsán

Vidám farsangi hangversenyt adott szombaton este a magyarkanizsai Cantilena kamarakórus a városháza dísztermében.

A barátságról, borról, táncról, szerelemről szóló dalok, a színpompás kórus és a borospoharak összekoccanásai igazi karneváli hangulatot idéztek a nagyböjt előtt. Felcsendültek Daniel Friderici, Farkas Ferenc, W. A. Mozart, Bárdos Lajos, Joseph Haydn, Baráth Zoltán, valamint J. S. Bach kórusművei, zongorán közreműködött Bús Atyimcsev Judit tanárnő, verset mondott Danyi Zsuzsanna és Pajić Ivan.

– A farsangi koncert ötlete onnan jött, hogy a sok komoly előadás után szerettünk volna olyan vidám dalokat énekelni, amelyek közben mi magunk is szórakozunk, és amelyek felkészülés közben sem csupán a kemény munkáról szólnak – mondta Tolnay Ilona, a Cantilena kamarakórus karnagya. – Sokszor felléptünk már egyházi ünnepek alkalmával, újévkor, de ennek az előadásnak egészen más jelleget szerettünk volna adni. Célunk a farsangi koncerttel az volt, hogy mulassunk egy jót, valamint hogy a kórusirodalomnak ezt az oldalát is bemutassuk a közönségnek. Egy kis lelki lökést, jókedvet igyekeztünk adni az embereknek a hétköznapok szürkesége, a mindennapi gondok után, hogy aki itt volt ma este, az azzal a gondolattal térjen haza, hogy milyen jól kikapcsolódott, a reakciókból arra következtetek, hogy ez meg is valósult.

Az idei év tervei közül a kórus fennállásának 15. évfordulója alkalmából a május 30-ára tervezett kórustalálkozót emelte ki Tolnay Ilona. Erre Magyarkanizsa testvértelepüléseinek kórusait várják vendégül, valamint a meghívottak között szerepel a Magyar Országgyűlés képviselőinek énekkara, a Szená-Torok kórus is.