2024. március 28., csütörtök
ASZTALITENISZ

Póta két győzelemmel a nyolcaddöntőben

Póta Georgina mindkét mérkőzését megnyerte, így csoportja utolsó meccsétől függetlenül biztosan végzett az élen hármasában és jutott be a nyolcaddöntőbe a női asztaliteniszezők idei egyik legrangosabb egyéni versenyén, a Linzben pénteken megkezdődött világkupán. A friss világranglistán 26., Berlinben légióskodó magyar játékos - a torna tizedik kiemeltje - előbb az ausztrál-kínai Lay Jian Fangot verte, majd a tajvani Cseng I Csingnél is öt szettben bizonyult jobbnak. Két riválisa a csoport utolsó találkozóján már csak a második helyért küzdhetett.

A vk-n húsz játékos indult, a rangsor első nyolc helyezettjét kiemelték, a többiek pedig négy háromfős csoportban küzdöttek a főtáblára jutást érő első két helyért. A szombati nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben zajlik majd a küzdelem.

Póta a legjobb 16 között a hongkongi Li Ho Csinggel találkozik.

Eredmények, 2. csoport (a viadal honlapja alapján):
Póta-Lay (ausztrál) 4-1 (-11, 3, 9, 3, 6,)
Póta-Cseng (tajvani) 4-1 (-11, 5, 5, 5, 6)  

A 29 éves Póta az európai Top 12-n elért hatodik helyével érdemelte ki a meghívást, s 2008 után másodszor vehet részt a versenyen. A linzi torna 150 ezer dollár összdíjazású, a győztes 45 ezerrel gazdagodik.