2024. március 29., péntek

A legügyesebb parasztok borjút nyertek

A hétvégén tizenkét csapat részvételével parasztolimpiát tartottak Moholon

A Halász József Lovasklub vasárnap első alkalommal szervezett – nagy sikerrel –parasztolimpiát Moholon, a vasútállomás melletti téren, ahol tizenkét, moholiakból, adaiakból és zentaiakból álló csapat versengett egymással húsz, a mezőgazdasághoz köthető ügyességi versenyszámban.
A parasztolimpiát a helybeli Moholi Kanok csapat nyerte meg, és vele együtt a fődíjat is, egy borjút. A második helyen a zentai versenyzőkből álló Gazdálkodj Okosan csapat végzett, amely egy birkát vihetett haza jutalmul. A harmadik helyet a moholi Tarhonya csapat szerezte meg, amely ezzel egy malacot nyert.
Kassai Dániel fő szervező elmondta, hogy a parasztolimpián összesen húsz versenyszámban mérkőztek meg egymással a legalább ötfős csapatok. A tizenkét csapatból összesen hetvenegy játékos vett részt a versenyszámokban, amelyek között volt a csizmadobálástól a kukoricacsövek kosárba dobálásán, a szalmabálák kocsira rakodásán át egészen a szekér és a traktor tologatásáig. Mindezek a versenyszámok erőt és ügyességet, valamint a paraszti munkák ismeretét is megkívánták. A fő szervező megjegyezte, hogy nagyon jól sikerült a rendezvény, amelyre már első alkalommal szép számban jelentkeztek csapatok, valamint közönség is végigkísérte a játékokat. A parasztolimpiát ezért jövőre is megszervezik Moholon, de kicsivel nagyobb méretben.