2024. április 27., szombat
IZBORI 2023

Na tragu investicija

Funkcioneri SVM-a su posetili Gunaraš

Tokom posete opštini Bačke Topole, Balint Juhas, predsednik izvršnog odbora SVM-a i nosilac pokrajinske izborne liste, kao i Arpad Fremond, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, posetili su i Gunaraš, gde su obišli dve investicije. Gosti su, između ostalih, bili i Karolj Kovač, kandidat SVM-a za narodnog poslanika, Robert Fazekaš, pokrajinski kandidat za poslanika.

U vezi sa realizovanim investicijama, Viktor Kovač je rekao, da su u ovom selu realizovane dve veoma važne investicije za konzervaciju objekata.

– U Osnovnoj školi „Doža Đerđ” nedavno je završena renovacija spoljašnjih i unutrašnjih zidova cele škole. Ovim smo konzervirali strukturu škole, jer je na više mesta počelo urušavanje. Lampe u hodnicima i učionicama zamenjene su LED rasvetom. Ovim smo postigli i smanjenje troškova. Renovirali smo spoljne zidove doma zdravlja u Gunarašu. Osim toga, krovna konstrukcija je takođe bila u lošem stanju, prokišnjavala je na nekoliko mesta. Ni oluci nisu dobro funkcionisali, a zidovi su i ovde počeli da se urušavaju. Sve ove greške su ispravljene, a oluci su takođe novi. U praksi je i ovde postignuta dosta važna konzervacija objekata, preneo je za naš list Viktor Kovač.

 

Nyitókép: (Foto: Janoš Lakatoš)