2024. április 20., szombat

Önkéntes tűzoltók ünnepe

Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, február 2-án a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület tagjai részt vettek a Szent Imre herceg templomban zajló szentmisén, majd megtartották az évi közgyűlést a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület termében.

Gellér Eszter elnök köszöntötte az egybegyűlt tagságot, a vendégeket, a baráti egyesületek képviselőit. Köszönetet mondott a támogatóknak, majd egyperces néma felállással tisztelegtek az elhunyt bajtársak emléke előtt. Megválasztották a munkaelnökséget, azt követően Hegybeli Mária beszámolt az elmúlt év tevékenységeiről. Elmondta, leltárt végeztek, begyűjtötték a tűzoltójárulékot, elvégezték a háztartások tűzvédelmi ellenőrzését, a tűzoltójármű műszaki ellenőrzését. Részt vettek a Gyertyaszentelő Boldogasszony-napi ünnepi szentmisén, valamint tartottak évi közgyűlést és bált. Május 4-én megünnepelték a tűzoltóság védőszentjének, Szent Flóriánnak a napját. Júniusban fogadták és ünnepelték az általános iskola végzős diákjait. Házigazdái voltak a községi tűzoltó versenynek. Ellenőrzés céljából begyűjtötték a tűzoltó készülékeket, elvégezték a mezőgazdasági gépek tűzvédelmi ellenőrzését. Júliusban, az aratás ideje alatt őrködtek a határ fölött. Augusztusban részt vettek a Tűzoltó Testületek Baráti Találkozóján, Szilágyin. Forgalmat irányítottak szeptember elején a szentkúti, a Kisboldogasszony-napi búcsúban, továbbá elhárítottak egy tűzesetet. Sikerült riasztó rendszert beszereltetni a Tűzoltó Otthon épületében, emellett adományként egy személygépkocsival is gazdagodtak. Ami a terveket illeti, a hagyományos tevékenységek mellett előirányoztak fejlesztési munkálatokat is.

Konc Ferenc az ellenőrző bizottság munkájával kapcsolatban mondta el, mindent rendben találtak a testület működésével kapcsolatosan.

A felszólalások ideje alatt a baráti testületek és szövetségi vezetők kifejezték elismerésüket és jókívánságaikat a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület tagsága felé.

A doroszlói ÖTT szombaton báli mulatsággal folytatta a nagy múltú, 121 éves Testület jelentős ünnepét